Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijela zemlja u žutom

Stiže velika promjena: Meteoalarm izdan za cijelu Hrvatsku zbog obilne oborine i grmljavinskog nevremena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Mehkek/Cropix/Cropix
Bit će pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana sa zapada postupan porast naoblake, a navečer na sjevernom Jadranu ponegdje pljuskovi i grmljavina. Zatim će se proširiti na Dalmaciju i gorje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 Celzijeva stupnja.

Za riječku regiju u petak vrijedi žuti meteoalarm, a u subotu i za cijelu Hrvatsku zbog potencijalno opasnog grmljavinskog nevremena.

Ilustracija Žuti meteoalarm (Foto: DHMZ)

U subotu će vrijeme posvuda biti promjenjivije i svježije, povremeno uz mogućnost kiše i pljuskova praćenih grmljavinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija mala zemlja za skupi odmor Austrijanci šokirani cijenama na našoj obali: "Pizza 18 eura, parking 40 eura... Ne, ovo nije skupa Švicarska"

DHMZ javlja kako nas u subotu očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme, mjestimice s kišom te pljuskovima s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Lokalno može biti izraženijih i obilnih pljuskova. Krajem dana i osobito u noći na nedjelju postupni prestanak kiše te djelomično raskidanje naoblake. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a duž obale puhat će umjereno i u Dalmaciji mjestimice jako jugo. Najniža temperatura zraka od 12 do 17 na kopnu te od 18 do 22 na moru, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27 °C.

Ilustracija Prognoza za subotu (Foto: DHMZ)

Pročitajte i ovo Ilustracija Druga je (ne)radna nedjelja Donosimo detaljan popis trgovina i šoping-centara, provjerite kad su otvoreni

"Na Jadranu bi u subotu moglo biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom te lokalno pritom i obilnijih oborina, osobito krajem dana na jugu", izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Detaljnu prognozu za dane pred nama pročitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene