Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Slijede nam umjereno vrući i ne baš suhi ljetni dani: Detalje donosi Darijo Brzoja

Počet ćemo sa suncem, pa će u subotu biti promjenjivo s kišom, a od nedjelje slijedi povoljnije uz više sunčana vremena. Još jedna promjena, ali za dio zemlje izgledna je sljedeći utorak. Sve u svemu, za sad umjereno vruće i vrlo toplo te ne osobito suho ljeto. Detalje donosi Darijo Brzoja

Tlak zraka malo je povišen, ali s tendencijom pada u narednim satima i to pred dolazak novog frontalnog sustava u petak navečer. Istodobno ispred te fronte s juga će nas nakratko zapljusnuti jača toplina pa će poslijepodne biti i vruće, no to će se krajem dana onda odraziti i kroz veći potencijal za neverine na moru.

Ujutro će još prevladavati sunčano te većinom i ugodno. U unutrašnjosti uz temperaturu najčešće oko 13, 14 stupnjeva: u gorju će to biti malo niže, bliže 10, dok se duž Jadrana očekuje od 19 do 22. Vjetar u početku uglavnom slab, s juga, a pojačat će malo tijekom dana, najavljujući promjenu koja stiže navečer i u noći na subotu. Promjenu vremena mogli bi detektirati i oni osjetljiviji meteoropati, iako biometeorološki vrijeme će generalno i u petak uglavnom povoljno utjecati na naše zdravlje i raspoloženje.

Ukupno, trebalo bi ipak voditi računa o visokim temperaturama i vrlo visokom UV indeksu. Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti dosta sunca, a bit će i još malo toplije nego u četvrtak uz najvišu dnevnu temperaturu oko 30 stupnjeva. Prema kraju dana sa zapada će pomalo stizati oblaci.

I u Slavoniji i Baranji u petak će prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar te će također biti vrlo toplo i vruće uz temperaturu većinom oko 30 stupnjeva.

Od sredine dana u najzapadnijim krajevima će se postupno skupljati oblaci, prvo na sjevernom Jadranu, u Istri, gdje navečer već može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će jugo, a vjetar navečer prolazno može biti i vrlo jak uz promjenu smjera i moguće nevrijeme na tom području. Najviša dnevna temperatura bit će blizu 30, a u gorju malo niža. Upozorenje stoji za razdoblje iza 19 sati.

I u Dalmaciji će najveći dio dana biti sunčano. Tek navečer više oblaka, a u noći na subotu neverini. Puhat će uglavnom slabo do umjereno jugo, tijekom noći na subotu uz pljuskove vjetar će biti pojačan. Upozorenja za petak ovdje ipak nema: dok temperatura ide i do 30 stupnjeva.

Temperatura mora
je trenutno većinom između 22 i 24 stupnja.

U subotu će vrijeme posvuda biti promjenjivije i svježije, povremeno uz mogućnost kiše i pljuskova praćenih grmljavinom. U nedjelju smirivanje, više sunca, poglavito na zapadu, dok će poneki pljusak biti moguć uglavnom u gorju i na istoku zemlje. U ponedjeljak će prevladavati sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme. Nakon osvježenja u subotu, od nedjelje ponovno porast temperature.

Na Jadranu bi u subotu moglo biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom te lokalno pri tom i obilnije oborine. Osobito krajem dana na jugu. U nedjelju će kiše biti rjeđe, no i dalje će biti moguć poneki pljusak, vjerojatnije u Dalmaciji i to više u zaleđu. U ponedjeljak i na moru sunčano, no duljeg stabilnog razdoblja zapravo nema na vidiku. U subotu će puhati jugo, u nedjelju sjeverozapadnjak, u ponedjeljak ujutro burin, danju vjetar s mora. Temperatura će i na Jadranu nakon osvježenja od nedjelje postupno rasti.

Za sad, sljedeći tjedan izgleda nosi dosta sunčana vremena, poglavito na Jadranu, ali ne i skroz stabilno vrijeme. Nova promjena izgledna je u utorak, ali opet prolazno. U nastavku tjedna, uglavnom rijetki i lokalni sporadični pljuskovi, više na kontinentu, ali i uz dosta sunčana vremena i dosta topline. Jedno umjereno toplo i ne previše suho ljeto.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene