Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U srijedu zastara

Nemate još puno vremena: Što je sve potrebno i stignete li još uvijek predati tužbu za kredite u švicarcima

Aktualno Galerija Krediti u švicarcima - 2 Krediti u švicarcima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Krediti u švicarcima - 1 Krediti u švicarcima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Goran Aleksić i Barbara Štrbac Goran Aleksić i Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr Goran Aleksić, Udruga Franak Goran Aleksić, Udruga Franak Foto: DNEVNIK.hr +0 Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Galerija 1/5 >>
Zastara za tužbe za kredite u švicarcima nastupa u srijedu. Je li to dovoljno vremena da se netko tko do sada još nije podnio tužbu, ipak odluči na to, uživo u Dnevnik Nove TV javila je reporterka Barbara Štrbac koja je razgovarala s Goranom Aleksićem iz udruge Franak.

Iako "na knap", sve je izvedivo, kazala je reporterka Dnevnika Nove TV koja je za detalje pitala Gorana Aleksića iz udruge Franak.

"Tko preda tužbu do 14. lipnja u 23:59 na poštu taj je stigao tužiti", rekao je Aleksić.

Onima koji nisu našli odvjetnika poručuje kako trebaju pronaći odvjetnika koji će sve obaviti za njih. "Nemaju oni što puno komplicirati oko toga. Sad nema više vremena puno tražiti dokumentaciju od banaka, jednostavno neće dobiti dokumentaciju. Trebaju se javiti odvjetnicima i s njima dogovoriti kako dalje", kazao je Aleksić.

Na pitanje reporterke isplati li se tužiti, Aleksić kaže kako su svi oni koji nisu konvertirali kredite 2015. i 2016. na temelju zakona, bilo da su ih otplatili ili su nastavili otplaćivati i dalje u švicarskim francima, a podigli su tužbe - dobili presude u svoju korist.

Pročitajte i ovo Nema ponuda za Fortenovu - 1 Doznaje Dnevnik Nove TV Sankcionirani dioničari Fortenove i sami bi mogli ostati bez svega

"Jedan manji dio morao se vratiti na prvi stupanj zbog svjedočenja, ali su u ponovljenom postupku dobili presude u svoju korist. Ovi potrošači koji jesu konvertirali kredite i dalje čekaju odluku Vrhovnog suda. Njih je preko 30.000 do sad tužilo i nažalost još se ne zna kakva će biti odluka vrhovnog suda i neće se znati do jeseni", kazao je Aleksić.

Pročitajte i ovo Potrošen novac iz Fonda solidarnosti - 5 Nakon dvije i pol godine Povučeni svi novci iz Fonda solidarnosti: "Živnulo je, radi se, obnavlja..."

Aleksić kaže i kako su kunski euro krediti te svi leasing krediti ugovoreni prije 2013. godine ugovoreni sa nepoštenim ugovornim odredbama i takvih ugovora ima preko 400.000, a svi koji su ih ugovorili imaju pravo tužiti i dobiti preplaćene kamate te za takve tužbe zastare nema. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene