Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRŽAVA POMOGLA JAMSTVIMA

Poseban brod: U Splitu porinut polarni kruzer vrijedan 50 milijuna eura

Aktualno Galerija Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 1 Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 2 Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 3 Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 4 Galerija 1/4 >>
Danas je u splitskom brodogradilištu porinut polarni kruzer vrijedan 50 milijuna eura.

Posla su imali radnici splitskog brodogradilišta. Danas je tamo porinut polarni kruzer vrijedan čak 50 milijuna eura. I dok prvi čovjek škvera najavljuje nove projekte, odgovorio je i na pitanje o manjim isplaćenim plaćama radnicima.

Svečan dan u splitskom škveru. Porinut je polarni kruzer. Čast da budu kumovi broda pripala je Splitskom centru za autizam.

''Puno im znači, naravno. Puno znači njihovim roditeljima'', rekla je Tanja Mravak iz Centra za autizam Split.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Iz opreza'' Više europskih zemalja obustavilo upotrebu cjepiva AstraZenece: Postoje sumnje da uzrokuje zgrušavanje krvi

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević zasad nemaju kandidata Pavičić Vukičević nova je predsjednica stranke BM 365: "Bitno mi je da svaki član kaže koga vidi kao kandidata za izbore"

Sate i sate mukotrpnog rada u njega su utkali vrijedni škverani.

''Radni dani su bili dosta dugi i naporni, ali opet kažem ispunjeni smo ponosom i drago nam je'', rekao je radnik Brodosplita, Pjero Perak.

I brod je drugačiji od ostalih.

''Radi se o materijalima koji su primijenjeni prilikom same izrade broda dakle o čelicima pojačane čvrstoće treba imat veću edukaciju samih zavarivača mi smo na to dobro odgovorili'', objasnio je Perak.

Brod je nešto duži od nogometnog igrališta, specijaliziran je za putovanja polarnim područjima kada bude potpuno dovršen moći će primiti gotovo dvjesto putnika.

Prvi čovjek splitskog škvera hvali se kako su država i HBOR za vrijeme ove uprave uprihodovali 100 milijuna kuna kao posljedica jamstava te da je od privatizacije do danas isplaćeno 2,44 milijarde kuna za plaće i davanja radnicima.

''Vi uvijek imate nekoga da se žali, ali, ono što je stvar kod nas da mi imamo od početka puno veći prosjek plaća nego što je u branši. A netko ako je više radio, više zaslužio, zaradio je više. Netko ukoliko je manje, manje. To je apsolutno normalno'', izjavio je predsjednik Uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak.

Potvrđuje kako dobit škvera ipak nisu isplatili. Od novih projekata spominje i brod posebne namjene od 400 milijuna eura te novi brod, korvetu za našu mornaricu. A na današnjem uspjehu čestita i ministar Ćorić.

Pročitajte i ovo Goranka Petrović, epidemiologinja HZJZ-a, i Barbara Štrbac Hrvatska naručila 900.000 doza Epidemiologinja o cjepivu Johnson&Johnson: "Jako je dobro. Učinkovito je i protiv novih varijanti koronavirusa"

Pročitajte i ovo Kiretaža, ilustracija Kiretaža bez anestezije Iz dvije bolnice poručili da pacijentice same biraju način zahvata, javilo se još žena: "Kada je počelo čupanje iz mene, mislila sam da ću otići na onaj svijet"

''Ovih 50 milijuna eura će ući u vanjsko trgovinsku bilancu Republike Hrvatske i značajno doprinijeti njezinom izvozu. Republika Hrvatska je u ranim fazama podupirala ovaj brod jamstvima što je značilo da vjerujemo u ovaj projekt'', rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Ćorić.

Upravo bez jamstava države, kaže Debeljak, ovakvi projekti se ne bi mogli održati.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene