Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

777 novih slučajeva, 10 preminulih

Iz Primorsko-goranske županije opet stižu loše vijesti, rastu brojevi i u Zagrebačkoj. Zagreb i danas ima troznamenkasti broj

Aktualno Galerija Koronavirus, ilustracija - 6 Koronavirus, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 1 Koronavirus, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 2 Koronavirus, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 8 Koronavirus, ilustracija - 8 Foto: DNEVNIK.hr +5 Koronavirus, Hrvatska - 5 Galerija 1/10 >>
U Hrvatskoj je u četvrtak potvrđeno 777 novih slučajeva zaraze, objavio je na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

* Još 777 novooboljelih

* Preminulo 10 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku: 

12:57 Na području Međimurske županije u protekla 24 sata testirane su 182 osobe, među kojima je evidentirano 14 pozitivnih osoba na COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:35 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih pozitivnih osoba, a jedna je preminula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je sedam osoba iz Nove Gradiške, četiri iz Rešetara, dvije Slavonskog Broda te jedna iz Cernika, Okučana i Stare Gradiške.

12:30 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 19 novih osoba pozitivnih na koronavirus., izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o pet osoba iz Velikog Trgovišća, četiri iz Svetog Križa Začretja, tri iz Zaboka i po jednoj iz Krapine, Pregrade, Bedekovčine, Gornje Stubice i Jesenja.

11:48 U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 38 novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer. Jedna je osoba preminula.

11:40 Od ukupno 742 obrađena testa danas je 107 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, objavio je nadležni Stožer civilne zaštite. Preminuo je muškarac u dobi od 72 godine.

Zaražene su 44 osobe iz Splita, po osam iz Makarske i Sinja, pet iz Tučepa, po četiri iz Kaštela i Solina, po troje iz Omiša, Trilja i Klisa, po dvoje iz Imotskog, Visa, Dugog Rata, Jelse, Lokvičića, Muća, Otok i Podstrane te po jedna zaražena osoba iz Supetra, Trogira, Vrlike, Brela, Hrvaca, Podbablja, Podgore, Postira i Zagvozda.

11:32 Na području Dubrovačko-neretvanske županije u posljednja 24 sata zabilježena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima ih je 28 utvrđeno brzim antigenskim testom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o 37 osoba iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, deset iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Orebića i Ploča, po dvije iz Korčule, Slivnog i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Opuzena te jednoj osobi koja nema prebivalište na području županije.

11:14 U Zadarskoj županiji 54 su nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 32 osobe iz Zadra, četiri iz Biograda, tri iz Zemunika, po dvije iz Benkovca, Gračaca, Poličnika i Sv. Filipa i Jakova te po jedna iz Pakoštana, Posedarja, Preka, Starigrada, Škabrnje, Vira i Vrsa.

11:10 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 777 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4289.
Među njima je 811 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 79 pacijenata.

Preminulo je 10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 248.838 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5635 preminulo, ukupno se oporavilo 238.914 osoba, od toga 459 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutačno 16.233 osobe.

Do danas su ukupno testirane 1.410.383 osobe, od toga 6755 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

11:03 Ukupno je u Zagrebu 130 novooboljelih, izvijestio je Stožer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' obavljeno je 815 testiranja na SARS-CoV-2 i 77 je nalaza bilo pozitivno.

10:55 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 318 uzoraka, od kojih je 21 pozitivan na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 87 godina.

Četiri novopozitivne osobe su iz Osijeka, dvije iz Našica, a po jedna je s područja Antunovca, Belog Manastira, Erduta, Ernestinova, Darde, Donjeg Miholjca Đurđenovca, Kneževih Vinograda, Koške, Magadenovca, Marijanaca, Petrijevaca, Podravske Moslavine, Valpova i Vladislavaca.

10:46 Nakon što u toj županiji dva dana nije bilo novih slučajeva zaraze, na području Virovitičko-podravske županije, među 92 testirane osobe, zaraza je potvrđena kod četvero ljudi, objavio je Stožer.

Dvoje novozaraženih je iz Slatine, a po jedna je osoba iz Čađavice i Virovitice.

10:44 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 25 osoba oboljelo je od COVID-19 infekcije, izvijestio je nadležni Stožer civilne zaštite.

10:41 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 31 je novooboljela osoba od COVID-19, a devet ih je izliječeno, objavio je županijski Stožer.

Osamnaest oboljelih je s područja Otočca, sedam iz Senja, tri iz Gospića te po jedna osoba s područja Perušića, Plitvičkih Jezera i Udbine.

10:34 Na području Karlovačke županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 46 novih slučajeva zaraze, od čega 34 PCR metodom, a 12 na brzom antigenskom testu.

10:20 U Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:59 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je o 21 novom slučaju zaraze, od kojih je 19 pozitivnih na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenom testu.

Zaraženo je šest osoba iz Vukovara, pet iz Donjeg Novog Sela, troje iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Otoka, Privlake, Starih Mikanovaca i Štitara.

9:24 U Istri je u posljednja 24 sata ispitano 297 uzoraka brisova na COVID-19, među kojima je 11 novozaraženih osoba, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. Jedna je osoba preminula u Općoj bolnici Pula.

9:21 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je devet novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Tri novozaražene osobe su iz Bjelovara, dvije iz Čazme, a po jedna iz Garešnice, Nove Rače, Rovišća i Dežanovca.

9:26 U Hrvatskoj je danas 777 novih slučajeva zaraze, a udio zaraženih među testiranima je 11,5 posto, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade.

9:12 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o 11 novih slučajeva bolesti COVID-19.

9:10 Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata evidentirano je 130 novooboljelih i osam ozdravljenih osoba, objavio je županijski stožer. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 635 uzoraka. Udio pozitivnih unutar broja laboratorijski obrađenih testova i danas je u povećanju te iznosi 20,5 posto udjela.

8:28 U Sisačko-moslavačkoj županiji 11 je novooboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o osam osoba s područja Siska i po jednoj iz Petrinje, Lekenika i Kutine.

8:18 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:20 U srijedu su zabilježena 962 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3981. Među njima je 807 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 82 pacijenta. Preminule su 4 osobe.

7:15 Od 15. ožujka 2021. godine svi koji iz bilo kojeg razloga putuju u Sloveniju, osim u tranzitu, na graničnom prijelazu trebaju imati PCR test ili brzi antigenski test.

7:13 Epidemiološka situacija u Hrvatskoj se donekle pogoršava. Mjere ostaju na snazi i nakon 15. ožujka, poruke su s konferencije za medije Stožera. Više o tome OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene