Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi mladi odlaze iz Hrvatske na školovanje u inozemstvo. Žele steći nova znanja i upoznati nove kulture. Na sajmu školovanja u inozemstvu, održanom u Splitu, predstavljene su prednosti takvog studiranja.


Kamo otići po znanje? Mnogi Splićani žele u inozemstvo. Koledž u Engleskoj ili studij u Danskoj. Nude se brojne pogodnosti.

Vezani članci Vilim Ribić (Foto: Dnevnik.hr) Ribić na prozivke ljutito poručio: "Objavit ćemo naše plaće onda kad mediji objave kolike su plaće glavnih urednika!" PR 9. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu u Zagrebu i Dubrovniku

'Studiji u Danskoj su besplatni za sve stanovnike Europske unije pa tako i Hrvate. No, troškovi života u Danskoj su puno veći nego ovdje. Računa se da iznose oko 800 eura na mjesec', kaže Christina Bjerre iz Institute of Business and Technology.

Školujete se za deficitarno zanimanje? Prijavite se za stipendiju!

Hrvatski učenici i studenti ostavljaju i dobar dojam.

'Jako sam impresioniran hrvatskim učenicima i studentima. Razgovarao sam s jednom učenicom iz Splita čiji je engleski bio izvrstan. Sigurno bi bila bolja i od nekih engleskih studenata', rekao je Jonathan Harris Gibbins iz Sussex Downs Collegea.

A školovanje u inozemstvu-plus je i u životopisu, kažu učenici. Više pogledajte u video prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook