Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumrak optužila Milanovića

U SDP-u optužbu za nasilništvo čitaju kao poruku Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatno se iz takvih izjava može iščitati kakva će biti kampanja HDZ-a.

Nasilje nad ženama civilizacijsko je pitanje. Premijerka Jadranka Kosor često je posljednjih godina naglašavala da u javnom životu nema mjesta nasilnicima. Danas je zastupnica Đurđica Sumrak, inače prijateljica premijerke Kosor, više nego jasno javno optužila Zorana Milanovića za nasilje u obitelji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

'Ja imam takve informacije, a nerado s tim izlazim, da je njihov visoko pozicionirani predsjednik stranke navodno isto sklon nasilju', rekla je Sumrak, a na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV govori li o Zoranu Milanoviću Sumrak je rekla 'nisam rekla ime i prezime'. Kada ju je novinarka podsjetila da je navela kako se radi o predsjedniku stranke, Sumrak je rekla samo 'navodno'.

SDP: Ovo je direktna poruka Jadranke Kosor

Riječ je o priči koja je 2007. također bila predmetom u izbornoj kampanji kada je i supruga Zorana Milanovića to demantirala i rekla da joj se gade takve optužbe. Optužiti nekoga za nasilje izuzetno je loše, utuživo i štetno ako nemate dokaze. Kada optužite čelnika oporbe, čovjeka koji pretendira doći u Banske dvore, to je jako loše i štetno za kulturu političkog dijaloga.

U SDP-u iščitavaju da je ovo direktna poruka Jadranke Kosor, budući da je Zorana Milanovića optužila njezina prijateljica i saborska zatsupnica. Možda se iz takvih izjava može iščitati kakva će biti kampanja te stranke. HDZ ima loš rejting, ali oni trebaju natjerati birače, one neodlučne, da ne izađu na birališta. Možda ovakva rasprava te birače može ostaviti doma jer se stvara slika da su svi isti.

S druge strane, to je bumerang, takve izjave mogu i oni očekivati. Puno je pametnije da se kampanja vodi na programima nego na ovakvim navodnim pričama koje su štetne i za zemlju i za ljude koje se ovako blati bez dokaza. Ako imaju dokaze, onda bi ih trebali prijaviti. Sve je više žena koje trpe obiteljsko nasilje, a sve je manje novca za udruge koje se time bave. Također, sve je manje onih poslodavaca koji koriste mogućnost zapošljavanja takvih žena. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati žene koje su zaposlene preko Vladinih projekata, a koje trpe obiteljsko nasilje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene