Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

u pratnji roditelja

Prioritet su oni s kroničnim bolestima: U Rijeci nastavljeno cijepljenje djece od 12 do 18 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organiziranom akcijom cijepljenja u riječkom Centru Zamet u nedjelju je nastavljeno cijepljenje djece uzrasta od 12 do 18 godina te je cijepljeno 10-ak dječaka i djevojčica.

Djeca su u nedjelju cijepljena cjepivom Pfizer, a došla su u pratnji roditelja.

Pročitajte i ovo Arijan Verbić - 1 NASTAVAK LIJEČENJA Omikron se među djecom sve brže širi: Riječki KBC za njih otvara poseban post COVID odjel Slika nije dostupna SVE VIŠE ZARAŽENIH U strahu od zaraze počeli cijepiti djecu: Od ranog jutra tisuće u redovima pred školama

Voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Dragaš Zubalj izjavila je da su liječnici školske medicine poslali obavijest školama, s pozivom za cjepljenje djece, ponajprije kroničnih bolesnika.

"Vjerujem da će odaziv biti sve veći, iako je dosta mladih, koji su stariji od 16 godina već procijepljeno. Pokrenuli smo aktivnost koja doprinosi općoj zaštiti naših stanovnika jer znamo da se kolektivni imunitet stječe kada se cijepi veći udjel populacije," rekla je nataša Dragaš Zubalj.

Istaknula je kako je prioritet cijepiti djecu s kroničnim bolestima, ali je pozvala i roditelje zdrave djece da se odazovu i cjepivom zaštite djecu, a tako i ostale članove obitelji.

Roditelji mogu prijaviti djecu za cijepljenje kod liječnika školske medicine ili izravno u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene