Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigli ronioci

Potraga za nestalim ribarima: Pronađeno je nešto na 27 metara dubine

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc izjavila je u četvrtak da je u potrazi za nestalim ribarima koji su u utorak prijepodne isplovili iz Umaga, na ekosonderu policijskog broda uočeno nešto na poziciji potrage pa su pozvani ronioci specijalne policije i Istarske županije.

Potraga za nestalim ribarima je jutros nastavljena, a obrađuju se dva područja pretraživanja, izvijestila je Dolores Brenko Škerjanc, pulska lučka kapetanica.

Rekla je da u potrazi sudjeluju dvije brodice pulske Lučke kapetanije koje pretražuju lokaciju gdje je zadnji put lociran mobitel nestalih ribara, prekjučer ujutro u 6,28 sati, te brodovi obalne straže i riječke Lučke kapetanije koji pretražuju područje južno od te lokacije.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalim ribarima, ilustracija - 3 Dok ima nade, ne prestaju Potraga za nestalim umaškim ribarima još traje: Uključeni su svi - od institucija do ribara kolega

Sinoć je, kaže, na ekosonderu policijskog broda uočeno nešto što bi moglo biti na dnu mora, na toj poziciji koja se trenutno i pretražuje, na dubini od 27,7 metara, a tu je posljednji put lociran mobitel nestalih ribara, deset milja od Novigrada. Ondje su i ronioci specijalne policije iz Pule i Istarske županije kao podrška, no, kako je dodala, još uvijek nema informacija koji bi mogle potvrditi što je to na dnu mora.

"U pitanju su ljudski životi, a mi se nadamo da su oni živi i maksimalno ćemo se angažirati i potruditi da ih nađemo. Stoga, teško je u ovom trenutku reći i koliko će potraga trajati, nadam se da ćemo ih naći žive, bilo na našoj ili talijanskoj strani", poručila je Brenko Škerjanc.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasilo se Ministarstvo Nastavlja se potraga za nestalim ribarima, objavljeni detalji: Angažiran zrakoplov, uključeni i Talijani

Potvrdila je da talijanska obalna straža s brodom pretražuje svoju stranu, a potrazi se u srijedu priključilo i Inino plovilo "Falcon", koji je također tijekom jučerašnjeg dana nešto uočilo na dnu mora.

Manji zrakoplov koji je u srijedu bio uključen u potragu više ne sudjeluje u akciji jer, kako je rekla "preletio je područje, ništa se nije utvrdilo, a iz zraka se puno manje vidi nego iz brodice".

U međuvremenu, vrijeme se smirilo pa tako i more, pa su stoga i uvjeti za pretraživanje na moru puno bolji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene