Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidačni urod

U Poreču rastu divovske mrkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divovske mrkve rastu kraj Poreča. Doduše, samo u jednom vrtu, onom ugostitelja iz Mihatovića.

Najveća mrkva teži gotovo dva kilograma i duga je 40 centimetara. Nevio Deković povrćem opskrbljuje svoju obitelj već 4 desetljeća. U tome, kaže, jednostavno uživa.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu" Najprestižnije vinsko natjecanje u Istri - 4 Svjetska atrakcija Poreč domaćin prestižnog natjecanja: "Boja, aroma i okus - tri su komponente koje se moraju savršeno spakirati u jednu čašu"

'To mi je ljubav, ljubav prema zemlji', rekao je Deković. No, divovske mrkve potpuno su novi proizvod njegovog vrta. 'Nikad nisam takvo nešto dok je nisam izvadio', kaže Deković. Najveća i najteža, po kojoj je Nevio dobio i novi nadimak, teži gotovo 2 kg i duga je 40 cm.

'Sad me zovu Mrkvić! Evo danas sam bio u Poreču i svi mi se obraćaju tim nadimkom', s osmjehom priča Deković. Tajna njihove veličine u obilnim je kišama, dubokom oranju i prirodnom gnoju. 'To nije prskano, to garantiram 100%', objašnjava Deković.

Većinu uroda podijeliti će s rodbinom i prijateljima, ali najveća će zauzeti posebno mjesto. 'Tu neću pojesti, neka se suši, neka bude za uspomenu', zaključio je Deković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene