Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje meka za dublji džep

Unatoč koroni sezonom su  zadovoljni: "Prije dva mjeseca svatko bi ovo potpisao!"

Hvar diše turizam - 4
Hvar diše turizam - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hvar diše turizam - 5 Hvar diše turizam - 5 Foto: DNEVNIK.hr Hvar diše turizam - 6 Hvar diše turizam - 6 Foto: DNEVNIK.hr Hvar diše turizam - 4 Hvar diše turizam - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hvar diše turizam - 3 Hvar diše turizam - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Hvar diše turizam - 2 Galerija 1/6 >>
Hvarani su, suprotno predviđanjima, sezonom zasad zadovoljni. Gosti dolaze, i bogatiji i siromašniji, a taj hrvatski turistički dragulj više i ne razmišlja o katastrofalnoj sezoni.

Jedan po jedan i s maskama na licu, turisti dolaze u Hvar. Špica sezone privukla ih je iz mnogih zemalja.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Gosti iz Španjolske kažu da je lako doći, postoji izravan let iz Madrida do Dubrovnika. Neke pak muče cijene, ali ne i koronavirus.

"Jako je lijepo, ali skupo. Valjda je to zbog turizma", kaže posjetitelj iz Londona.

"Osjećam se sigurnije ovdje nego u Londonu. Gledali smo smrtnost u Hrvatskoj zbog virusa i ovdje je puno bolje", kaže turistkinja također s londonskom adresom. Domaćima pak odgovara da je manja gužva.

U hvarskoj luci privezane jahte, no na štandu gospođe Slavice nije baš gužva.

"Ova je godina gora nego za vrijeme rata. Ne bih rekla da će biti pohvalno, ali će biti za preživjeti", kaže.

Brojnim taksi brodovima mnogi će se zaputiti do Paklenjaka. Veći broj brodova vidi se u uvalama. A oni željni mira i diskrecije dolaze na Palmižanu. Brojne poznate face tu su uživale u delicijama Hrvoja Zirojevića, koji je kuhao za sestre Ecclestone, Neila Patricka…

Jedni će se okupati, a drugi odmarati se na jahtama. Turizam u Hvaru ipak je živnuo posljednja dva tjedna. Grad je ranije izašao s popustima gospodarstvenicima i ugostiteljima, kaže gradonačelnik. I otkriva rezultate ove sezone.

"Prije dva mjeseca svi bi ovo potpisali... Ja se nadam da ćemo prijeći 50 posto na kraju sezone kad se bude zbrajalo", kaže gradonačelnik Rikardo Novak.

Ipak, struktura gostiju je drukčija jer je manje mladih zbog manje partija. Hvar će unatoč svemu ostati omiljena destinacija za one dubljega džepa.

"Slavne face oduševljene su našom obalom"

Poznati hvarski ugostitelj Ivan Gosponetić kaže kako je prije dva-tri mjeseca mislio da restoran neće ni otvoriti za sezonu.

"Trudimo se, borimo se. Sasvim je dovoljno gostiju. Očekivali smo i gore, tako da smo presretni", kaže i dodaje da se promijenila struktura gostiju jer nema toliko mladih.

"Ipak, pozitivan je smjer u kojem grad treba dalje ići. Dosta je dobre klijentele u Hvaru", ističe.

Kaže kako cijene u svojem restoranu nije korigirao.

"Većina zna da je restoran za dublji džep", kaže. Ugostio je brojne poznate face, ne može ih se svih ni sjetiti.

"Oduševljeni su našom obalom, od Istre do Dubrovnika, ali ovo je priča za sebe", zaključuje.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene