Obavijesti Video Pretražite Navigacija
godina zdravstva

FOTO Novosti u OB Varaždin: Povezani hitni prijemi i dnevna bolnica

Aktualno Galerija Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 1 Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 1 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 2 Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 2 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 3 Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 3 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 4 Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 4 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix +7 Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin - 5 Galerija 1/12 >>
U Općoj bolnici Varaždin u utorak su otvorene dvije nove, povezane zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) te jednodnevne kirurgije i dnevne bolnice, a riječ je o investiciji od oko 11 milijuna eura zahvaljujući kojoj će, naglašeno je, biti omogućena najviša razina zdravstvene skrbi.

Hitni prijemi šest odjela Opće bolnice Varaždin - interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije, od sada su smješteni u istom, novom objektu OHBP-a, a ravnatelj OBV Damir Poljak istaknuo je da će se time podići kvaliteta i povećati dostupnost zdravstvene zaštite.

Pročitajte i ovo Ilustracija kakav pothvat! U ovoj su bolnici kirurzi operirali bolesnike 12 vikenda bez naknade: "Liste čekanja od danas više ne postoje"

"Osim što će se podići razina kvalitete zdravstvene skrbi, povećat će se i njezina dostupnost, a tu je su i sustavniji pristup pacijentu, orijentiranost na pacijenta koji je u središtu zdravstvenog sustava", rekao je Poljak dodavši kako će rad u novoizgrađenim objektima početi u srijedu, 12. travnja.

Poljak je najavio i da će sredinom ove godine započeti novi projekt, najveći u Hrvatskoj, a to je izgradnja Centralnog operacijskog bloka vrijednog više od 43 milijuna eura.

Župan Anđelko Stričak rekao je da varaždinska bolnica jedina u Hrvatskoj ima tri certifikata kvalitete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prebačen u Zagreb Liječnici se bore za život dječaka koji se penjao po vagonima: ''Ima opekline na više od pola tijela''

"Prošlu smo godinu nazvali godinom obrazovanja, a ova godina će biti godina zdravstva. Počinjemo danas otvaranjem OHBP-a, jednodnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, a za dva mjeseca nastavljamo s otvaranjem Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama”, rekao je Stričak. Dodao je i da će krajem godine početi radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo.

Stričak je naglasio kako posebno veseli što je Varaždinska županija ima 146 liječnika na specijalizacijama, a među njima je 115 iz Opće bolnice Varaždin. "Ove godine pripremamo još 54 specijalizacikje, od toga 34 iz naše bolnice”, kazao je Stričak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene