Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjevernom dijelu Gradskog groblja u Makarskoj, gdje se od prošloga četvrtka obavljaju iskapanja zbog sumnje da se ondje nalaze ostatci žrtava iz II. svjetskog rata, jučer i danas u dva otkopana njemačka rova eshumirano je 15-ak ljudskih kostura.


Patolog dr. Antonio Alujević u prvom nalazu je utvrdio da je smrt nastupila nasilno zbog prostrijelne rane glave. 

Vezani članci Osijek: Na groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac - 3 Tuga u Osijeku: Na groblju u Retfali pokopana Ena Šarac Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju

U otkopanim rovovima, koji se nalaze desetak metara od ogradnog zida groblja, pronađene su i čahure metaka koje biti balistički vještačene.

Rezultat je to početka istraživanja širega grobljanskog područja u Makarskoj na kojemu je prekopano oko polovice površine koja se kani istražiti zbog sumnja da se na tom dijelu nalaze ostatci još nekoliko žrtava iz II. svjetskog rata.

Istraživanja se nastavljaju, a prati ih istražna sutkinja Ljiljana
Stipišić, državna odvjetnica Biljana Puharić i načelnik Policijske postaje u Makarskoj Vlade Perkušić.

Kako se doznaje, pronađeni posmrtni ostatci bit će preneseni na patologiju splitske bolnice gdje će se analizom DNA pokušati utvrditi o kojim je osobama riječ.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju