Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Knjizi žalosti Račan opisivan kao pošten

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najčešće spominjane riječi više od 500 građana koji su se u nedjelju u središnjici SDP-a upisali u Knjigu žalosti za Ivicu Račana bile su: pošten, jednostavan, normalan, skroman, tolerantnost, častan, hvala ti, izvijestili su iz SDP-a.

U Stranku je tijekom jučerašnjeg dana pristiglo više stotina telegrama, faksova i e-mailova s izrazima sućuti. Najbolje ih, kažu u SDP-u, objedinjavaju riječi iz izraza sućuti bivšeg njemačkog saveznog kancelara Gerharda Schroedera: 'Ivica Račan je bio veliki demokrat i uvjereni Europejac. On je Hrvatsku poveo na put prema Europi. Njegova je smrt veliki gubitak za Hrvatsku, ali i za čitavu Europu. Nedostajat će mi.' 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obljetnica smrti SDP-ovci na Račanovu grobu: Ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom Slika nije dostupna Josipović položio vijenac Četvrta obljetnica smrti Ivice Račana

>> Opširnije o događanjima nakon Račanove smrti

Knjiga žalosti bit će otvorena sutra i prekosutra od 8 do 20 sati u središnjici SDP-a u Zagrebu te u sjedištima svih županijskih i gradskih organizacija SDP-a.

U srijedu, na dan komemoracije, Knjige žalosti bit će otvorene do 10 sati.

Prema odluci vodstva SDP-a, proslave Praznika rada u organizaciji Stranke neće se otkazivati, nego obilježavati bez glazbenog dijela programa, priopćeno je iz SDP-ovog Ureda za odnose s javnošću.

Gužva ispred prostorija SDP-a na Iblerovom trgu zbog brojnih građana koji se žele upisati u Knjigu žalosti i napisati posvetu preminulom Ivici Račanu, nastavlja se i danas. Jučer su otvorene čak tri Knjige žalosti, a red je sezao sve do ulaza u Importanne Galeriju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene