Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti iz KBC-a

U Splitu obavljena zahtjevna operacija koja se ondje nije izvodila 15 godina: "Ovo je jedan velik faktor sigurnosti"

Aktualno Galerija Operacija u Splitu, ilustracija - 2 Operacija u Splitu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vlatko Ledenko, pročelnik neurokirurgije Vlatko Ledenko, pročelnik neurokirurgije Foto: DNEVNIK.hr Operacija u Splitu, ilustracija - 1 Operacija u Splitu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Operacija u Splitu, ilustracija - 3 Galerija 1/5 >>
Sjajne vijesti za građane stigle su iz Kliničkog bolničkog centra Split, gdje je uspješno obavljena zahtjevna operacija moždane aneurizme.

Početkom mjeseca je u Kliničkom bolničkom centru Split uspješno obavljena zahtjevna operacija moždane aneurizme, vrećastih proširenja na krvnim žilama mozga, kakva se zbog nedostatka opreme posljednjih 15 godina u toj bolnici nije izvodila pa su pacijenti na taj zahvat morali ići u Zagreb.

Zahtjevnu operaciju obavio je specijalist neurokirurgije Željko Bušić, a asistirao mu je Andrej Desnica, kolega neurokirurg iz KBC Zagreb.

Pročitajte i ovo Ljudski toranj u Dubrovniku, ilustracija - 2 pod zaštitom UNESCO-a Nevjerojatni prizori! Pogledajte kako se više od 200 Katalonaca popelo jedan na drugog i napravilo ljudski toranj

Pročitajte i ovo Morski pas Bliski susret sa životinjom VIDEO Morski pas na smrt preplašio surfere: Pratio ih i kružio oko njihovih dasaka

O operaciji je s Vlatkom Ledenkom, pročelnikom Zavoda za neurokirurgiju KBC Split, razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

"Pacijent se jako dobro oporavlja. Mislimo da će još nekoliko dana biti u bolnici, a onda ga puštamo na kućni oporavak", rekao je Ledenko.

"Ponekad i sam transport pacijenta predstavlja rizik jer se na putovanju može dogoditi nešto nepredviđeno. Ovo je jedan velik faktor sigurnosti što ovu operaciju možemo obaviti u Splitu", dodao je.

Cijeli razgovor s pročelnikom možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene