Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako to?

HDZ oštro reagirao na Milanovićeve izjave: "Grupacija Lex Perković strahuje od neovisnog pravosuđa"

HDZ je reagirao na izjave predsjednika Zorana Milanovića o kandidatu za glavnog državnog odvjetnika, Ivanu Turudiću, optužujući Milanovića za političke igre te ističući provjere SOA-e koje je Turudić prošao.

Nakon izjava predsjednika Zorana Milanovića u kojima je naveo kako se Ivan Turudić tajno sastajao sa Zdravkom Mamićem dok je bivši izvršni dopredsjednik Dinama bio pod istragom, reagirao je HDZ.

Takve tvrdnje zabrinule su i oporbu koje se ujedinila u namjeri da se imenovanje šefa DORH-a odgodi.

Odgovor na Milanovićeve tvrdnje HDZ je iznio na svom Facebook profilu. Ondje su naveli osam pitanja za predsjednika države, imenovavši ga Zoranom “Lex Perković“ Milanovićem.

Pročitajte i ovo Željko Sačić, saborski zastupnik (HS) - 1 Oporba žestoko protiv Razdor uoči glasanja: Za Milanovića je Turudić tema nacionalne sigurnosti, HDZ brani nominaciju

Većina točaka koje je HDZ naveo svodi da se rad SOA-e čije je sigurnosne provjere Turudić prošao 2009., 2014 i 2019. godine.

"Ako Milanović 'već 8 godina ima saznanja za Turudićev kontakt s Mamićem' te ako je taj kontakt sporan, kako to da dosad nije zatražio da ga se makne s dužnosti? Turudić je cijelo to vrijeme bio sudac koji je, među ostalim, donio i presudu protiv Ive Sanadera", stoji u objavi HDZ-a.

HDZ je Milanoviću spočitao što se danas, na funkciji predsjednika, okružio ljudima koji su mogli utjecati ili ukazati na nepravilnosti koje je Turudić počinio, no to nikada nisu napravili.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Ivan Turudić i Andrej Plenković Dnevnik Nove TV pita Kome više vjerujete u priči oko Turudića, Milanoviću ili Plenkoviću? Pogledajte rezultate ankete Dnevnika Nove TV

U jednoj od svojih točaka HDZ-ovci pitaju i zašto oporba ne traži deklasifikaciju podataka SOA-e o Milanoviću.

"Da javnost vidi koliko je puta sam (Milanović) upao u tajne mjere? I to ne samo u Aferi Janaf i ne samo dok se družio s D. Kovačevićem, USKOK-ovim optuženikom za teška djela korupcije", stoji u objavi.

Naposljetku, zaključili su kako ovdje nije riječ o Turudiću već o sakupljanju političkih poena i sujeti zbog toga što je upravo on Njemačkoj izručio djelatnike UDBA-e Perkovića i Mustača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene