Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8372 izgubljena života

U Saboru komemorativni skup u spomen na Srebrenicu: ''Pitanje je uvijek što će biti poslije nas, hoće li djeca uživati u blagodatima ili će i dalje uživati u mržnji''

Aktualno Galerija Sjećanje na žrtve Srebrenice - 2 Sjećanje na žrtve Srebrenice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sjećanje na žrtve Srebrenice - 1 Sjećanje na žrtve Srebrenice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sjećanje na žrtve Srebrenice - 3 Sjećanje na žrtve Srebrenice - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sjećanje na žrtve Srebrenice - 4 Sjećanje na žrtve Srebrenice - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Kadro Kulašin Galerija 1/6 >>
U Hrvatskom saboru održan je komemorativni skup u povodu Dana sjećanja na žrtve Srebrenice. Genocid u Srebrenici, kako je rečeno, poraz je civiliziranog svijeta i međunarodne zajednice.

Bošnjaci, kažu, ne žele sažaljenje, ali traže da se s njima suosjeća te da svatko tko je počinio zločin - za njega i odgovara. Žele poslati poruku da se počinjeni zločini i 8372 izgubljena života nikad ne smiju zaboraviti, ali pozivaju na mir i suživot.

''Pitanje je uvijek što će biti poslije nas, hoće li djeca uživati u blagodatima ili će i dalje uživati u mržnji, u strahu, u netrpeljivosti. Poruka ovakvih skupova bi morala biti nada. Nada u bolje sutra, nada da ćemo se na neki način kao ljudi promijeniti, popraviti'', rekao je predsjednik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske, Kadro Kulašin.

''Nema nekih konkretnih provokacija teških, ali isto tako postoje jednostavno različita mišljenja i stavovi o svemu onome sto se dogodilo od 1992. do 1995'', komentirao je Nermin Mujkanović iz Srebrenice.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene