Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražni zatvor Barunu i Papiću

Andrija Jarak o novim pritvaranjima: "Hobotnica se širi. Snimljene su stotine sati razgovora iz kojih bi se vjerojatno trebala izroditi nova uhićenja"

Nakon ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu, na kojemu se odlučivalo o istražnom zatvoru za još četvero osumnjičenih u posljednjim akcijama USKOK-a, medijma se obratio zamjenik ravnatelja USKOK-a Sven Mišković.

Mišković je rekao kako je sudac istrage prihvatio stav USKOK-a o postojanju osnovane sumnje u odnosu na sva četiri okrivljenika za koje je predložen istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Dijana Vican Pod istragom zbog korupcije Istražni zatvor bivšoj zadarskoj rektorici Dijani Vican i poduzetniku Stanišiću

"U odnosu na okrivljenike Darka Baruna i Ivana Papića postoji opasnost da bi boravkom na slobodi ponovili kazneno djelo, odnosno u odnosu na Baruna da bi i utjecao na svjedoke. U odnosu na Anu Stavljenić Rukavinu i Zdravka Čabraju, sudac istrage je stava da postoji opasnost da bi boravkom na slobodi počinili kazneno djelo, međutim smatra s obzirom na njihovo zdravstveno stanje i životnu dobu da se ta opasnost može prevenirati blažom mjerom, odnosno mjerama obveznog javljanja policijskim postajama", objasnio je Mišković. 

Za šestero ranije uhićenih istražni zatvor određen je još jučer. 

Podsjetimo, jučer je još deset osoba privedeno u akciji USKOK-a u sklopu istrage korupcijskih afera koje se vezuju s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Jarak: "U pritvoru su završili službenici srednjeg ranga"

"Tri dana nakon uhićenja slaže se mozaik, jedna velika slika koja na najbolji način dokazuje i demonstrira kako se odvija to dobijanje poslova s gradom i to na svim razinama. Ljudi koji su danas završili u pritvoru su ustvari bili gradski službenici srednjeg ranga pa imamo slučaj da je jedna službenica dobila 10 tisuća kuna mita da bi poduzetnika oslobodila plaćanja naknade u iznosu od 228 tisuća kuna ili gdje je za 500 eura gradski službenik izdaje dozvolu za posebnu prometnu regulaciju u vrijeme dok taj poduzetnik gradi veliku stambeno poslovnu zgradu“, izvijestio je ispred zagrebačkog Županijskog suda Andrija Jarak dodavši kako ima 12, 13 takvih slučajeva koje je naveo USKOK.

"To je jedna hobotnica koja se širi, puno je materijala, snimljene su stotine sati razgovora iz kojih bi se vrlo vjerojatno trebala izroditi nova uhićenja i neke nove optužnice. Doznali smo i da je većina privedenih dugo i opširno iznosila svoju obranu, a neki od njih prozivali su svoje nadređene i kolege", kazao je Jarak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene