Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Što nas čeka idućih dana: Hladne noći donose novu opasnost, budite oprezni u jutarnjim satima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je mjestimice i obilnije padala kiša i snijeg, ali novi tjedan zato ipak počinjemo nešto mirnijim vremenom. Postoji mogućnost poledice na tlu u kopnenom dijelu zemlje pa bilo da ste pješak ili vozite pripazite u jutarnjim satima. U prvoj polovici tjedna noću idemo dosta u minus, no onda slijedi osjetno zatopljenje.

Ujutro imamo još malo snijega na istoku i u Lici dok će u Dalmaciji uglavnom biti mjestimične kiše ili pljuskova, najčešće na jugu. Na sjevernom Jadranu na početku dana će puhati još pokoji olujni udar bure no brzo će slabjeti, dok će na jugu puhati jugo i jugozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti ide i do minus šest, dok će na moru biti od dva ponegdje na sjevernom do skoro deset stupnjeva na krajnjem jugu. U unutrašnjosti svakako pripazite na lokalno moguću poledicu.

Ciklona se u Jadranu noćas i jutros polako popunjavala, a vlažan zrak odlazi dalje, nama će vedrina još koji dan nositi minuse, no onda u drugoj polovici tjedna osjetno će zatopliti.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, na zapadu je krajem dana moguća magla. Na ovom dijelu Hrvatske će biti bez vjetra, a temperatura je oko tri stupnja.

Dijelom vedro i uglavnom bez oborina bit će tijekom dana u Slavoniji i Baranji. Bit će hladno, a najviša temperatura je stupanj, dva iznad nule.

Djelomice sunčano očekuje se u sjevernom Jadranu i gorskoj Hrvatskoj. Na moru će prijepodne puhati bura, a ostatak dana slab vjetar. Na Jadranu je oko deset stupnjeva, dok će u gorju i ona najviša dnevna temperatura biti oko nule. Na snazi su zimski uvjeti, pažljivo u prometu.

U Dalmaciji je nešto promjenjivije, bit će više oblaka nego drugdje u zemlji, mjestimice i kiša, a na jugu pokoji pljusak s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperatura će biti većinom između 10 i 14 stupnjeva.

Vrijeme će idućih nekoliko dana biti malo stabilnije, osobito u unutrašnjosti gdje se danju očekuje djelomice sunčano, a tijekom noći i jutra bit će uvjeta za maglu.

Prema drugoj polovici tjedna u gorju je moguće malo kiše uz južinu, a sve skupa pratit će i nagli porast temperature pa bi krajem tjedna i na kopnu mogli mjeriti oko 15 stupnjeva.

Što se tiče Jadrana, u utorak će na jugu biti još malo kiše, a u srijedu i četvrtak kiša se očekuje na sjevernom dijelu. Ipak, većinu vremena na moru će biti djelomice ili čak pretežno sunčano.

Od sredine tjedna puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak uz koje će jutarnja temperatura osjetno porasti, a i ova dnevna uz južinu onda bit će barem malo viša.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene