Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podaci evisitora

Prvi put u ovoj godini imamo više od milijun gostiju dnevno! Evo iz kojih država je u Hrvatsku stiglo najviše turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj prvi put u ovoj godini svakodnevno boravi više od milijun gostiju, od kojih je oko 900.000 stranih, priopćila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Gledano prema županijama, trenutačno najviše gostiju ima Istra, u kojoj ih je oko 277.000, a na drugom mjestu je Splitsko-dalmatinska s oko 188.00, dok je na trećem mjestu Kvarner s oko 185.000 gostiju.

U Zadarskoj županiji ih je oko 167.000, a gledano prema destinacijama trenutačno najviše gostiju boravi u Rovinju, Viru, Medulinu, Poreču, Umagu i Dubrovniku, javlja Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Podaci sustava eVisitor također pokazuju kako su trenutno najbrojniji gosti s tržišta Njemačke, Slovenije, domaćeg tržišta, Austrije, Poljske i Češke. Gledano prema vrsti smještaja, najviše gostiju trenutačno boravi u objektima u domaćinstvu, njih oko 434.000. U kampovima je njih oko 205.000, u hotelima je oko 157.000, dok u nautičkom charteru trenutačno boravi oko 24.000 gostiju.

Pročitajte i ovo Videozid o mogućoj recesiji u Hrvatskoj - 4 ANALIZA MISLAVA BAGE Što nas može spasiti od recesije i koji je lijek za podivljalu inflaciju?

Prošle smo godine brojku od milijun gostiju dnevno prvi put premašili 26. srpnja, dok je ove godine ta brojka premašena gotovo tjedan dana ranije. Potvrda je to vrlo dobrih turističkih trendova u srpnju, u čijem smo dosadašnjem dijelu ostvarili 97 posto rezultata iz istog razdoblja srpnja rekordne 2019. godine, pohvalila se Hrvatska turistička zajednica u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene