Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak 16 država i Kine

''Ovo je velika prilika za Hrvatsku. Iznimno važna suradnja''

Pula Klaić Saulačić iz Dubrovnika o važnosti suradnje Kine s Hrvatskom (Foto: Dnevnik.hr)
Pula Klaić Saulačić iz Dubrovnika o važnosti suradnje Kine s Hrvatskom (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pula Klaić Saulačić iz Dubrovnika o važnosti suradnje Kine s Hrvatskom (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Dubrovniku je otvorena velika međunarodna konferencija "Kina +16". To je platforma za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država Srednje i Istočne Europe na području turizma. Iz Dubrovnika je za Dnevnik Nove TV ozvijestila Paula Klaić Saulačić.

''U Dubrovniku su se okupili ministri turizma, državni tajnici i pomoćnici, te brojni gospodarstvenici i poduzetnici.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Kongres su otvorili ministar turizma Gari Cappeli te ministar kulture i turizma Narodne Republike Kine.

Glavni naglasci su na turističkoj suradnji i ulaganjima. Hrvatskoj je iznimno važa suradnja s mnogoljudnom Kinom. Kinezi žele ulagati u Hrvatsku.

U posljednjih 10 godina Kina je u Europi ostavila oko 300 milijardi dolara, a u Hrvatskoj više od 30 milijuna kuna. Radilo se prije svega o hotelskim ulaganjima, prije svega u Krapinske toplice.

Tu je, naravno i Pelješki most, vrijedan 2 milijarde kuna. No, hrvatskoj i dalje ostaju brojni problemi za nadolazeću sezonu.

To su nedostatak radne snage, loša infrastruktura i prebukirani gradovi, s toga je ovo prilika i da Hrvatska dozna kako druge zemlje planiraju turizam i koliko su uspješne.

Jer uspješnost se mjeri zaradom, no bitna je održivost turizma, ali i zadovoljstvo onih koji žive u turističkim odredištima'', izvijestila je Paula Klaić Saulačić

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene