Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministar cappelli o sezoni

"Ne možemo biti nezadovoljni. Prihod će biti 12 milijardi eura"

Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gari Cappelli, ministar turizma (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Financijsku sliku države, pohvalio se ministar turizma Gari Cappelli, popravit će prihodi od turizma. Iako su u srcu sezone hotelijeri morali i spuštati cijene da bi popunili kapacitete, ministar računa da će Hrvatska od turizma zaraditi 12 milijardi eura.

Iako je bilo oscilacija u udarnoj dijelu sezone, ministar turizma Gari Cappelli zadovoljan je turističkom sezonom.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

"Zaključak je da ne možemo reći da smo nezadovoljni jer se uspoređujemo s jednom izvanrednom godinom koja se dogodi samo jednom. Ne samo Hrvatskoj, nego i drugima", rekao je ministar Cappelli.

Treba se boriti za svakog gosta pošto su se u igru vratili Turska, Tunis, i Egipat.

"Trend ove godine je pokazao da mi ipak ne rastemo više velikim brojkama, što nije ni moguće, te da se moramo dobro spremiti za iduću godinu", rekao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Hrvatska je, tvrdi ministar Cappelli, rastegla svoju turističku godinu, što bi se trebalo vidjeti i u blagajni. "Računamo da ćemo se približiti 12 milijardi eura prihoda prometa od turizma", rekao je.

Hrvatska svoju reputaciju planira graditi i na krilima uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Želimo kroz sport promovirati Hrvatsku, bez obzira radi li se o sportskim događanjima međunarodnog karaktera u Hrvatskoj ili sportašima pojedincima koji promoviraju Hrvatsku u svijetu", objasnio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Zbog toga će se marketinški pojačati događaji poput Davis Cupa koji se sprema u Zadru, a radit će se i
na poreznom rasterećenju.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene