Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malo tko zna da je samo 40 kilometara od Zagreba, prije 40 godina sniman film 'Guslač na krovu'. Lokacija snimanja filma, koji je dobitnik 3 Oskara i 5 Zlatnih globusa, i danas je nepromijenjena, a novi turistički proizvod obilaska filmske rute, na kontinent privlači sve više turista.


S melodijama iz filma, guslač se nakon 40 godina vratio u Lekenik. Broadwayski mjuzikl međunarodni je brend koji je oživio i na velikom platnu. A sniman je upravo u tom mjestu.

Vezani članci Gužve na Lučkom - 3 Gužve na izlazu iz Hrvatske čak i u večernjim satima. Ipak, odmor nam i dalje dolaze vjerni Nijemci Razlika u broju turista - 7 Policija tvrdi da je prošlog vikenda u Hrvatsku ušlo više od pola milijuna stranaca, a eVisitor kaže 390.000: Istražili smo odakle ta razlika

Jedino što se promijenilo u 40 godina je - osoba na prozoru. 'Ovo sve što vidite sada, isto je bilo 1971, jedino sad ima asfalt i ovi vodovi vjerojatno nisu bili po zraku', kaže Božidar Antolec iz Turističke zajednice Općine Lekenik.

>> 'Nakon sunca i mora, hrana i piće sve više su zaštitni znak hrvatskog turizma'

Turistička zajednica i Centar za židovsku edukaciju udružili su snage i odlučili brend iskoristiti. Dobru podlogu su imali - Hollywood je u Lekenik doveo priznati producent Branko Lustig. Dobio je 3 Oskara i 5 Zlatnih globusa.

U samo dva mjeseca, ovu je lokaciju posjetilo 14 autobusa punih turista.

Na kontinent je, ističu, teško privući turiste. No dobrim projektom, oni uspijevaju. Prednost u odnosu na Jadran je kažu, što će sezona trajati - svih 12 mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook