Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više turista

I Lekenik ima svoj turistički adut! Znate li koji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malo tko zna da je samo 40 kilometara od Zagreba, prije 40 godina sniman film 'Guslač na krovu'. Lokacija snimanja filma, koji je dobitnik 3 Oskara i 5 Zlatnih globusa, i danas je nepromijenjena, a novi turistički proizvod obilaska filmske rute, na kontinent privlači sve više turista.

S melodijama iz filma, guslač se nakon 40 godina vratio u Lekenik. Broadwayski mjuzikl međunarodni je brend koji je oživio i na velikom platnu. A sniman je upravo u tom mjestu.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

Jedino što se promijenilo u 40 godina je - osoba na prozoru. 'Ovo sve što vidite sada, isto je bilo 1971, jedino sad ima asfalt i ovi vodovi vjerojatno nisu bili po zraku', kaže Božidar Antolec iz Turističke zajednice Općine Lekenik.

>> 'Nakon sunca i mora, hrana i piće sve više su zaštitni znak hrvatskog turizma'

Turistička zajednica i Centar za židovsku edukaciju udružili su snage i odlučili brend iskoristiti. Dobru podlogu su imali - Hollywood je u Lekenik doveo priznati producent Branko Lustig. Dobio je 3 Oskara i 5 Zlatnih globusa.

U samo dva mjeseca, ovu je lokaciju posjetilo 14 autobusa punih turista.

Na kontinent je, ističu, teško privući turiste. No dobrim projektom, oni uspijevaju. Prednost u odnosu na Jadran je kažu, što će sezona trajati - svih 12 mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene