Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAŠTIĆENA VRSTA

Turčin i Bugar uhićeni jer su na našoj obali izlovili morske krastavce vrijedne 260 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od 500 kilograma trpova izlovili su turski i bugarski državljani koje je splitska policija uhitila i pritvorila zbog trgovanja divljim vrstama, doznaje se u policiji.

Splitska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Turske i 53-godišnjim državljaninom Bugarske koji su prethodno zatečeni na području Stinica u Splitu.

Kod njih je pritom pronađeno i oduzeto više od 520 kilograma morskih organizma-trpova koji su obuhvaćeni mjerom trajnog lovostaja, kazali su u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv obojice je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanja divljim vrstama te su predani pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić (Foto: Pixsel) otkazao miljeviću Novi odvjetnik se mora upoznati s predmetom: Opet odgođeno suđenje Mamiću i ostalima

Pročitajte i ovo Presica Nacionalnog stožera priveli vlasnika Božinović o otvaranju teretane: "U tijeku je kriminalističko istraživanje, ne želim spekulirati kolika će biti kazna"

Vrijednost kilograma ove zaštićene vrste prema Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima, iznosi 500 kuna. Morski trpovi, znani i kao krastavci imaju važnu ulogu u očuvanju stabilnosti ekosustava, no često su na meti krivolovoca jer kao gastronomske delicije postižu visoku cijenu, a posebno su traženi na azijskom tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene