Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru pokrenulo je istragu protiv 71-godišnjaka pritvorenog nakon što je prošlog tjedna u Pakracu bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a te je prijavljen za trostruki pokušaj ubojstva.

Galerija


Istraga protiv 71-godišnjeg Milorada Arsenića pokrenuta je, osim zbog trostrukog ubojstva u pokušaju, i zbog nedopuštenog posjedovanja eksplozivnih tvari, izvijestilo je tužiteljstvo ne otkrivajući identitet okrivljenika.

Prema navodima tužiteljstva, 71-godišnjak je 27. siječnja 2021. oko 9:15 sati u Pakracu, "nezadovoljan postupanjem radnika" HEP-a, iz svoje kuće bacio prema njima ručnu bombu M-75 koja je eksplodirala, pri čemu su sva trojica teže ozlijeđena, a jedan je bio životno ugrožen te mu je život spašen hitnom liječničkom intervencijom.

Na radnike HEP-a bacio bombu - 5 Užas u Pakracu: Ranjeni radnik HEP-a na respiratoru, liječnici na Rebru još mu se bore za život

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio okrivljenom 71-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od dovršenja kaznenog djela ili počinjenja drugog težeg kaznenog djela, ističu u tužiteljstvu.

Postavljanje stambenog kontejnera HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva u potresom pogođenim mjestima

Policija je ranije izvijestila da je osim kaznene prijave 71-godišnjak i prekršajno prijavljen zbog neovlaštenog posjedovanja puške, bombe i streljiva koji su pronađeni u pretragama.