Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I najavio prosvjede

Tromblon osniva novi braniteljski fond i televiziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata Petar Janjić je najavio mirni prosvjed 4. travnja na zagrebačkom Trgu burze, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti zbog egzistencijalnih i neriješenih statusnih problema branitelja, a najavio je i da će URHOR osnovati braniteljski fond.

Janjić je kazao kako očekuje oko 3.000 prosvjednika kojima će URHOR, kako je kazao, osigurati 'mjesto po izboru za podizanje šatora, besplatno kupanje na plaži kod fontane ispred Hrvatske narodne banke te prehranu u njihovom Hrvatskom Saboru za 15 kuna po obroku'.

Pročitajte i ovo Spora obnova u Zagrebu - 1 Katastrofalno spora obnova Od dvanaest tisuća zahtjeva u Fond stiglo samo devetnaest odluka, srušene su tri kuće: "Stalno čekamo. Mala nada iskrsne i opet ništa" Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu Regirali na navode Fonda GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića"

>> Tromblon: U srpskom logoru sam dva puta silovan 

'Hrvatska država sa svojim institucijama dužna je brinuti o nama braniteljima a razvidno je da to ne čini. Kako je moguće da 20 godina nakon Domovinskog rata još uvijek ima branitelja s neriješenim statusom i onih čije su obitelji na rubu gladi?', zapitao je Janjić, pozivajući branitelje s takvim problemima na 'relaksiranje i kampiranje'.  Najavio je da će URHOR u narednih mjesec dana osnovati vlastiti braniteljski fond. Prema njegovim riječima, 'nas prvih 2.000 branitelja' prenijet će svoja sredstva iz sadašnjeg Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskgo rata i članova njihovih obitelji u novoosnovani Fond a bit će pozvani i ostali branitelji da učine to isto.

Iz sredstava fonda financirat će se i osnutak braniteljske televizije, čije je osnivanje u planu, najavio je Janjić rekavši kako će novi fond 'za razliku od Fonda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji biti transparentan i svi će članovi imati uvid u njegovo poslovanje'.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene