Na Trgovačkom sudu u Pazinu odgođeno je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanik Brodogradilištem.

Galerija +0 Kakva je budućnost škverova? (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Novo ročište zakazano je za 24. travnja.

Vezani članci Andrej Plenković sa sinom u Katru - 3 FOTO Plenković otkrio što je rekao Livakoviću i Daliću prije utakmice, kao i hoće li biti na ogledu s Brazilom Slavlje Vatrenih Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist

"Pomiješani su osjećaji. Očekivali smo kraj ove agonije, a s druge strane drago nam je da nije proglašen stečaj", rekli su iz Sindikata.

Postupak za otvaranje stečaja Uljanik Brodogradilišta pokrenut je na prijedlog Fine. U prijedlogu je navedeno da je Uljanik Brodogradilište s datumom 21. siječnja imalo neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Ukupan je iznos nepodmirenih obveza 75,9 milijuna kuna. U prijedlogu se navodi i da Uljanik Brodogradilište ima 1400 zaposlenih.

Ročište za Uljanik Brodogradilište bilo je zakazano dan nakon što je na riječkom Trgovačkom sudu četvrti put odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka, a zbog utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja u 3. maju. Ročište na Trgovačkom sudu u Rijeci odgođeno je za 17. travnja.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade izjavio je da Vlada predloženo restrukturiranje Uljanik grupe ne može podržati jer bi ono značilo veliku financijsku izloženost države. Dodao je kako je Vlada otvorena za traženje dodatnih rješenja za brodogradiliša u Puli i Rijeci.

"Prema ponudi strateškog partnera (Brodosplita, tvrtke koja je u vlasništvu Tomislava Debeljaka), ukupni troškovi restrukturiranja u maksimalističkoj varijanti iznosili bi 10,8 milijardi kuna, a minimalna varijanta bi bila oko 7,5 milijardi kuna", rekao je.

"Provođenje ovakvog programa restrukturiranja od Vlade odnosno države zahtijevalo bi dodatno veliko i izdašno financijsko izlaganje, a bilo bi i nedvojbeno veliko opterećenje za sve hrvatske građane i za sve porezne obveznike. S obzirom na sve okolnosti, to nas upućuje na zaključak da je održivost predloženog koncepta restrukturiranja upitna, slijedom čega Vlada u ovom trenutku ovakvo restrukturiranje ne može podržati i ostajemo otvoreni da tražimo dodatna rješenja za brodogradilišta u Puli i Rijeci", smatra Plenković.

Nakon sudskih ročišta za 3. maj i Uljanik Brodogradilište, ročište za matičnu kompaniju grupe, Uljanik d.d., zakazano je na Trgovačkom sudu u Pazinu za 3. svibnja.

Brojni plastični proizvodi uskoro odlaze u povijest: Napravili smo usporedbu i provjerili hoće li alternativa biti bolja Dalibor Špadina i Danijel Vrbota (Foto: Dnevnik.hr) Dalibor Špadina (Foto: Dnevnik.hr) +0 Danijel Vrbota (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju