Trgovački sud u Zagrebu u utorak je kao neosnovan odbio zahtjev ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine za isplatu višemilijunskog iznosa za izlazak iz vlasničke strukture tvrtke Kupari Luxury Hotels, u čijem je vlasništvu hotelski projekt Kupari.


Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Trgovačkog suda odbijena je tužba ministra graditeljstva Ivana Paladine kojom je tražio izlazak iz suvlasništva u projektu Kupari

U postupku pokrenutom pred Trgovačkim sudom u Zagrebu ministar Ivan Paladina tražio je prvo 67 i pol milijuna kuna za izlazak iz svojih deset posto vlasništva tvrtke Kupari Luxury Hotels. 

Sudska vještakinja iznijela je na ročištu dvije varijante procjene vrijednosti ministrova udjela. Prema jednoj, radi se o dvadeset milijuna kuna, a prema drugoj - njegovih deset posto vrijedi pet milijuna kuna koliko je singapurski suvlasnik spreman i platiti.

Ministar Ivan Paladina - 3 Ministar tužio suvlasnika projekta: Potražuje desetke milijuna kuna

Ministar Ivan Paladina Paladina o svojoj imovinskoj kartici i mogućem sukobu interesa: "Neću komentirati svaki moj poslovni poduhvat"

Paladina će u konačnici, prema navodima nepravomoćne presude od utorka, morati snositi sto tisuća kuna sudskih troškova koje treba platiti u roku od osam dana.

Paladinin odvjetnik Vladimir Ante Batarelo rekao je kako ga je takav stav iznenadio.

"Udjeli su sad na nama i mi imamo te udjele. Prenesena su upravljačka prava na tim udjelima, ali nije se riješio njegov status u Društvu, a gospodin Paladina i sve stranke u postupku su se nadali da će se riješiti njegov status u društvu", istaknuo je Batarelo.

O presudi se oglasio i Fran Olujić, odvjetnik suvlasnika projekta Kupari. "Sada je i sud utvrdio, temeljem izračuna vještaka financijske struke da je vrijednost ministrovih poslovnih udjela 5 milijuna i 300 tisuća kuna, dakle upravo onaj iznos koji su mu moje stranke bile spremne platiti prije donošenja ove presude", rekao je Olujić.

Ministar obnove i graditeljstva podnio je tužbu zbog spora koji je nastao između njega i bivšeg vlasnika, ruskog investitora Sergeja Gljadelkina

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju