Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Ministar mora platiti 100 tisuća kuna: Sud odbio zahtjev Paladine, tražio je milijune

Trgovački sud u Zagrebu u utorak je kao neosnovan odbio zahtjev ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine za isplatu višemilijunskog iznosa za izlazak iz vlasničke strukture tvrtke Kupari Luxury Hotels, u čijem je vlasništvu hotelski projekt Kupari.

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Trgovačkog suda odbijena je tužba ministra graditeljstva Ivana Paladine kojom je tražio izlazak iz suvlasništva u projektu Kupari

U postupku pokrenutom pred Trgovačkim sudom u Zagrebu ministar Ivan Paladina tražio je prvo 67 i pol milijuna kuna za izlazak iz svojih deset posto vlasništva tvrtke Kupari Luxury Hotels. 

Sudska vještakinja iznijela je na ročištu dvije varijante procjene vrijednosti ministrova udjela. Prema jednoj, radi se o dvadeset milijuna kuna, a prema drugoj - njegovih deset posto vrijedi pet milijuna kuna koliko je singapurski suvlasnik spreman i platiti.

Pročitajte i ovo Ministar Ivan Paladina - 3 zatečeni situacijom Ministar tužio suvlasnika projekta: Potražuje desetke milijuna kuna

Pročitajte i ovo Ministar Ivan Paladina Nakon sjednice Vlade Paladina o svojoj imovinskoj kartici i mogućem sukobu interesa: "Neću komentirati svaki moj poslovni poduhvat"

Paladina će u konačnici, prema navodima nepravomoćne presude od utorka, morati snositi sto tisuća kuna sudskih troškova koje treba platiti u roku od osam dana.

Paladinin odvjetnik Vladimir Ante Batarelo rekao je kako ga je takav stav iznenadio.

"Udjeli su sad na nama i mi imamo te udjele. Prenesena su upravljačka prava na tim udjelima, ali nije se riješio njegov status u Društvu, a gospodin Paladina i sve stranke u postupku su se nadali da će se riješiti njegov status u društvu", istaknuo je Batarelo.

O presudi se oglasio i Fran Olujić, odvjetnik suvlasnika projekta Kupari. "Sada je i sud utvrdio, temeljem izračuna vještaka financijske struke da je vrijednost ministrovih poslovnih udjela 5 milijuna i 300 tisuća kuna, dakle upravo onaj iznos koji su mu moje stranke bile spremne platiti prije donošenja ove presude", rekao je Olujić.

Ministar obnove i graditeljstva podnio je tužbu zbog spora koji je nastao između njega i bivšeg vlasnika, ruskog investitora Sergeja Gljadelkina

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene