Novi potres u vladajućoj koaliciji, jer HNS planira u nedjelju na konferenciji u Sv. Martinu na Muri zatražiti hitan odlazak ministra Lovre Kušćevića iz Vlade te predložiti i njezinu rekonstrukciju, doznajemo iz HNS-a.

Galerija


HNS u nedjelju održava Središnji odbor i Predsjedništvo stranke, a tema sastanka bit će i ministar Lovro Kuščević. Na tom će sastanku HNS iznijeti i zahtjev za odlaskom ministra Kušćevića iz Vlade te od premijera Plenkovića zatražiti i hitan koalicijski sastanak.

Vezani članci Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) SDP ocijenio da je rekonstrukcija Vlade bila prikrivanje kriminala: ''Svi znaju što je Kuščević radio'' Predrag Štromar (Dnevnik.hr) Štromar: O Kuščeviću ćemo razgovarati s koalicijskim partnerima

Kako doznajemo iz HNS-a, ta stranka zatražit će i rekonstrukciju Vlade.

Iz oporbenog SDP-a će u Saboru pokrenuti opoziv ministra Kuščevića te je zbog toga moguća i izvanredna sjednica Sabora.

Sam ministar Kuščević je u četvrtak ispred Vlade rekao da se u medijima objavljuju laži i fotomontaže te da se radi o organiziranom napadu.

Rekonstrukcija Vlade počela se spominjati nakon što je ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović-Burić imenovana glavnom tajnicom Vijeća Europe. Premijer tako mora naći zamjenu za nju, a to otvara prostor i za veće izmjene u Vladi.

Iz Vlade, međutim, o rekonstrukciji govore vrlo šturo, a sam premijer je bez komentara na tu temu zasad, dok ministri svi redom poručuju da je premijer onaj koji u tome vodi glavnu riječ.