Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se crni niz

Tragedija na gradskom kupalištu: Utopio se muškarac, njegovog prijatelja uspjeli spasiti

Aktualno Galerija Utapanje u Kupi, ilustracija Utapanje u Kupi, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Branislav Grubić, pročelnik HGSS Novske i Miroslav Krčelić, JVP Petrinja Branislav Grubić, pročelnik HGSS Novske i Miroslav Krčelić, JVP Petrinja Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Krčelić, JVP Petrinja Miroslav Krčelić, JVP Petrinja Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Branislav Grubić, pročelnik HGSS Novske Galerija 1/5 >>
Na ušću Petrinjčice u Kupu jedan se muškarac utopio, dok su drugog mještani uspjeli spasiti. Riječ je o građevinskim radnicima s Kosova koji rade na projektima u Banovini. Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid javila se uživo iz Petrinje.

Tragedija u Petrinji. Strani državljanin popodne se utopio na gradskom kupalištu. S još jednim muškarcem kupao se u Kupi i obojica su nestala s površine rijeke.

Jednog su mještani uspjeli izvući iz vode, dok je drugi nestao. Za njim su tragali vatrogasci, policija, HGSS i ronioci antiterorističke jedinice Lučko. Beživotno tijelo pronašli su prije pola sata. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV riječ je o građevinskim radnicima s Kosova koji rade na projektima u Banovini.

Još nije poznato koji je uzrok utapanja muškarca. 

Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid javila se uživo iz Petrinje i razgovarala i razgovarala s Miroslavom Krčelićem iz Javne vatrogasne postrojbe Petrinja, koji je izvijestio o detaljima potrage. 

"Oko 15:30 zaprimili smo dojavu o dvije osobe koje su se utapale na gradskom kupalištu i pristupamo potrazi za jednom osobom. Po našem dolasku drugu osobu su izvukli prolaznici. Potrazi za nestalom osobom priključili su se lokalni čamci i djelatnici HGSS-a, kao i ronioci iz ATJ Lučko koji pretragom dna pronalaze osobu u beživotnom stanju", rekao je Miroslav Krčelić.

Branislav Grubić, pročelnik HGSS stanice Novska rekao je koliko je bila teška potraga

"Tu je Kupa oko 3 i pol do 4 metra i ukoliko osoba nije iskusan plivač, krene panika i onda se dogodi ovo što se dogodilo", rekao je pročelnik.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene