Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O stradavanju starije planinarke na svojim je stranicama izvijestio HGSS.


Starija planinarka u subotu se prilikom spuštanja niz Učku poskliznula na stazi, otkotrljala u provaliju i poginula, izvijestio je o nesretnom događaju na svojim stranicama HGSS koji je alarmiran putem centra 112.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) U lavinama u Austriji poginulo pet osoba: Muškarac i žena pronađeni su zatrpani u golemoj snježnoj gromadi Akcija spašavanja planinarke na Velebitu (Foto: GSS) - 5 Herojska akcija HGSS-a: Spasili teško stradalu planinarku na Velebitu i upozorili – "Satima smo čekali helikopter!"

Odmah nakon dojave prema Učki su upućena desetorica najbližih gorskih spašavatelja kojima na početku akcije nije bila poznata sudbina unesrećene žene jer se tijelo nakon pada nalazilo na nepristupačnu terenu.

"Dolaskom prvih spašavatelja na mjesto nesreće potvrdile su se najcrnje slutnje. Nakon očevida tijelo nastradale osobe smješteno je u brdsku nosiljku. Uz pomoć užeta i sistema Svetog Bernarda nosiljka s tijelom izvučena je iz kanjona te potom spuštena s planine", izvijestio je HGSS, koji je obitelji stradale izrazio iskrenu sućut.