Nakon dva sata prekinut je sastanak članova HIVDR-e na kojem su ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik te braniteljske uduge Josip Đakić od branitelja tražili da ne poduzimaju nikakve poteze protiv Milorada Pupovca zbog njegovih medijskih istupa.

Galerija


Sastanak članova HVIDR-e s ministrom branitelja Tomom Medvedom i predsjednikom te braniteljske udruge Josipom Đakićem počeo je u 21 sat u petak, a kako N1 neslužbeno doznaje od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša ponudio ostavku na funkciju i napustio sastanak.

Vezani članci Josip Đakić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Đakić: "Nećemo nikada šutjeti onima koji nas vrijeđaju i omalovažavaju. Oni zaslužuju svaki prijezir i sudski progon" Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković odgovorio HVIDR-i: ''HDZ s partnerima odlučuje tko je u većini, a Đakić će se ponašati kao lojalan član stranke''

Perišina ostavka nije prihvatića, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih tijela HVIDR-e. Glavni odbor udruge je, nakon medijskog nastupa šefa SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, tražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjien u Saboru, i reakciju DORH-a. Osudili su Pupovčev intervju koji je dao za slovenski medij Delo i ponovili svoje zahtjeve.

Kako piše N1, HVIDR-a se ovog vikend okupila na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju gdje planiraju razgovarati o potezima koje će povući zbog izjava čelnika SDSS-a. Neslužbeno se kao mogući potez udruge spominjala blokada rada Sabora.