Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak s braniteljima

Medved i Đakić HVIDR-u tražili da ne poduzima poteze zbog Pupovca: Predsjednik Glavnog odbora ponudio ostavku?

Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr)
Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Đakić (Patrik Macek/PIXSELL) Galerija 1/2 >>
Nakon dva sata prekinut je sastanak članova HIVDR-e na kojem su ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik te braniteljske uduge Josip Đakić od branitelja tražili da ne poduzimaju nikakve poteze protiv Milorada Pupovca zbog njegovih medijskih istupa.

Sastanak članova HVIDR-e s ministrom branitelja Tomom Medvedom i predsjednikom te braniteljske udruge Josipom Đakićem počeo je u 21 sat u petak, a kako N1 neslužbeno doznaje od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša ponudio ostavku na funkciju i napustio sastanak.

Pročitajte i ovo Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) Je li riječ o napadima ili? Đakić o javnim istupima HVIDRA-e: "Mi smo samo stali u obranu nacionalnih interesa. Kada se povrijedi Hrvatska, mi moramo reagirati" Josip Đakić (Patrik Macek/PIXSELL) Poruka iz Makarske Đakić: "Nećemo nikada šutjeti onima koji nas vrijeđaju i omalovažavaju. Oni zaslužuju svaki prijezir i sudski progon"

Perišina ostavka nije prihvatića, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih tijela HVIDR-e. Glavni odbor udruge je, nakon medijskog nastupa šefa SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, tražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjien u Saboru, i reakciju DORH-a. Osudili su Pupovčev intervju koji je dao za slovenski medij Delo i ponovili svoje zahtjeve.

Kako piše N1, HVIDR-a se ovog vikend okupila na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju gdje planiraju razgovarati o potezima koje će povući zbog izjava čelnika SDSS-a. Neslužbeno se kao mogući potez udruge spominjala blokada rada Sabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene