Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Žigmanov nakon pobjede otkrio tko mu je sve čestitao, a osvrnuo se i na Biščevića: "Na Hrvatskoj je da to riješi"

Aktualno Galerija Ivana Petrović Ivana Petrović Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Žigmanov - 3 Tomislav Žigmanov - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Žigmanov - 2 Tomislav Žigmanov - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Žigmanov - 1 Galerija 1/4 >>
Aleksandar Vučić već u prvom krugu osvojio je novi predsjednički mandat sa 60 posto glasova. Njegova Napredna stranka u parlamentu je dobila uvjerljivu većinu, ali ipak manje nego na prošlim izborima. Neizvjesno je još uvijek u Beogradu, gdje su stanovnici birali zastupnike u gradskoj skupštini. Sve je komentirao i čelnik vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.

Čelnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov potvrdio je u ponedjeljak da će biti zastupnik u novom sazivu Skupštine Srbije.

Aleksandar Vučić je rekao da mu je drago što je Žigmanov ušao u skupštinu. Na izjavu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Petrović, u kojoj podsjeća da Vučiću nije bilo drago što Žigmanova podržava Nenad Čanak, Žigmanov je rekao da je to njegovo pravo.

"To je njegovo pravo da komentira ono što smo mi ostvarili. Nas dvoje ćemo biti u ovom sazivu skupštine, legitimno smo došli. Sve počiva na legalnim pretpostavkama izbornog procesa", rekao je Žigmanov za Dnevnik Nove TV.

Kazao je da su zainteresirani za europske integracije, vladavinu prava i institucionalne razvitke te dodao da su zainteresirani za integraciju hrvatske zajednice u srbijansko društvo.

"Zalagat ćemo se i za isti pristup drugih manjinskih zajednica", kazao je te dodao da mu je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman sinoć telefonski čestitao, a danas i premijer Andrej Plenković. Uz nekoliko župana koji su ga zvali i poslali poruku, kao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Novi predsjednički mandat Vučić odgovorio reporterki i urednici Dnevnika Nove TV Ivani Petrović: "Neobično mi je drago što će Žigmanov biti u parlamentu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predizborni kaos U Beogradu pretučen vođa oporbenog PSG-a: Snimio izbornu prijevaru?

Što se tiče sukoba s veleposlanikom Hidajetom Biščevićem, kazao je da je spriječena njegova namjera da ne bude zastupnik u skupštini.

"Mi smo, pod navodnim znacima, izašli kao pobjednici i dalje je na tijelima Republike Hrvatske da to razriješe, jer je činjenica da ta vrsta ponašanja i djelovanja jednog visoko rangiranog dužnosnika nije korektno ni dopušteno", smatra Žigmanov.

Kazao je da je Biščević jako davno bio u Vojvodini. "Nakon ukora predsjednika države i vlade nije bio u službenoj komunikaciji s ključnim institucijama hrvatske zajednice ovdje", zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene