Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno je vlast, drugo narod

Ministar Grlić Radman nakon oštrih poruka iz ruskog veleposlanstva: "Ne vidimo razloga za taj prosvjed, čini mi se da to nije uobičajeno"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić Hrvoje Krešić Foto: DNEVNIK.hr Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 2 Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 2 Foto: DNEVNIK.hr Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 4 Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 4 Foto: DNEVNIK.hr Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 3 Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova - 1 Galerija 1/5 >>
Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je oštre poruke ruskog veleposlanstva u Zagrebu koje su mu upućene.

Rusko veleposlanstvo u Zagrebu reagiralo je na izjave koje je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prije nekoliko dana izgovorio o ruskom državnom vrhu.

Grlić Radman kaže da to nije uobičajeno. "Veleposlanici su ovdje gosti i mi im pružamo svesrdnu pomoć kako bi mogli predstavljati svoju zemlju", rekao je Radman na upit reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića je li ta poruka bila pretjerana.

Istaknuo je da smo mi osudili rusku agresiju koja je, "bez presedana u 21. stoljeću, a tome su se pridružile i sve zemlje EU-a, NATO-a i SAD".

"Ne vidimo razloga za taj prosvjed, čini mi se da to nije uobičajeno", kazao je o reakciji ruskog veleposlanstva.

Krešić ga je podsjetio da su, ne tako davno, Sergej Lavrov i on čitali poeziju. Na upit je li kao diplomat prelako sklon otići u ekstrem, Grlić Radman se prisjetio da je u školi našao pjesme Brane Crnčevića.

"On je bio najveći pobornik četništva i pristalica Šešeljeve politike, a pisao je pjesme za malu djecu. Nisam nikada očekivao da se može dogoditi ovako nešto'', kazao je Grlić Radman.

Reakcija ruskog veleposlanstva je po Grliću Radmanu ujednačena ako se usporede odnosi s BiH, Sloveniji i drugim europskim državama. "Jedno je vlast, drugo je ruski narod. Dijelimo vlast koja govori u ime naroda. Treba isključiti antagonizam'', ističe Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić u vlaku - 2 LOL Kome to Vučić maše?! Srpski predsjednik ponašanjem zbunio i Orbana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi bili zadovoljni Vučić ponudio Beograd Rusima i Ukrajincima za pregovore: ''Ne miješamo se ni u što''

Krešić kaže da postoje ozbiljne napetosti između Tomislava Žigmanova i Hide Biščevića. "To je predizborna kampanja u Vojvodini, izbori su za koji dan. Hrvatska snažno podržava hrvatsko nacionalno vijeće. Ako je netko pomogao Hrvatima u Vojvodini, onda je to Plenkovićeva Vlada", smatra Grlić Radman.

Po njemu ne bi trebalo biti sukoba između Žigmanova i Biščevića. ''Mislim da se treba okrenuti budućnosti. Trebaju zajedno sjesti za stol i vidjeti u čemu su problemi'', zaključio je Grlić Radman. 

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene