Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Tomislav Tomašević: "Milan Bandić je sada kao ranjena životinja, teško predvidljiv i opasan. Gleda može li ići do kraja u rat s HDZ-om"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Tomislav Tomašević i Sabina Tandara-Knezović Tomislav Tomašević i Sabina Tandara-Knezović Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Tomašević Galerija 1/3 >>
Tko se kladio da HDZ i Milan Bandić neće ostati u koaliciji izgubio je. Jedni bez drugih ne mogu. Ni na gradskoj ni na državnoj razini.

Rušenje zagrebačkog GUP-a mnogi tumače kao manevar dok ne prođu HDZ-ovi unutarstranački izbori. Dan nakon što su HDZ-ovci u zagrebačkoj Skupštini srušili Milanu Bandiću najvažniji dokument GUP, premijer Andrej Plenković je pričljiviji.

Pročitajte i ovo Zagrebački Hipodrom Ulaganje u konjički sport Kriza na zagrebačkom Hipodromu: Ilegalni posjednik ima 35 boksova, iz Grada uvjeravaju da će problem brzo riješiti Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

"Što se tiče suradnje između gradonačelnika Zagreba gospodina Bandića i HDZ-a, ona se na gradskoj razini nastavlja. Tu se ništa ne mijenja. Ovdje je pozicija HDZ-a bila da su željeli pridonijeti GUP-u", rekao je Plenković.

U pozadini svega sve su češći prosvjedi Zagrepčana protiv gradonačelnika. A za mjesec dana slijede unutarstranački izbori u HDZ-u. Mnogi se HDZ-ovci distanciraju od gradonačelnika Bandića. GUP je odgođen - na tri mjeseca.

Gradski zastupnik i jedan od najžešćih kritičara gradonačelnika Bandića, Tomislav Tomašević, gostovao je u Dnevniku Nove TV, a s njim je razgovarala reporterka Sabina Tandara Knezović.

Tomašević kaže da je HDZ-ovo neprihvaćanje GUP-a dijelom bio manevar, a dijelom su bili prisiljeni na to zbog pritiska građana i struke koja je dobro radila svoj posao.

"Bandić je sada kao ranjena životinja i teško je predvidljiv. Mislim da je sad najopasniji, da vida rane i gleda može li ići u rat do kraja s HDZ-om, to jest, može li, kako je najavljivao i prijetio, srušiti Plenkovićevu Vladu", smatra Tomašević. Kaže kako ne vjeruje da je takav scenarij moguć, ali dodaje da Bandić ima druge načine da se osveti HDZ-u.

Tomašević kaže da su građani Zagreba taoci koalicije HDZ-a s Bandićem jer HDZ žmiri na sve afere i izglasava sve što Bandić želi. Navodi i da se amandmanima na GUP direktno pogodovalo nekim HDZ-ovcima kojima bi se 10 puta povećala vrijednost zemljišta.

"Ja sam to već prijavio USKOK-u. Da je došlo do izglasavanja tih amandmana vjerujem da bi se još mjesecima otkrivalo tko je sve tu profitirao", kaže Tomašević i dodaje kako smatra da će se za tri mjeseca ponoviti isti GUP, koji će HDZ teško progutati čak i nakon unutarstranačkih izbora.

Oporba će, kaže Tomašević, nastaviti vršiti pritisak i otkrivati afere.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene