Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio reviziju parkinga

Tomašević najavio novost vezanu za parking, a za Uskrs će proglasiti sajamske dane

Tomislav Tomašević proglasio sajamske dane
Tomislav Tomašević proglasio sajamske dane Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Tomislav Tomašević posjetio je gradilište tržnice Vrapče i ondje održao redovnu konferenciju utorkom. Najavio je da će 31. ožujka i 1. travnja biti proglašeni sajamski dani u cijelom gradu Zagrebu.

Gradonačelnik grad Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je gradilište zagrebačke tržnice Vrapče te je najvio da će rušenje bit završeno sutra, a potom će početi gradnja nove koja bi trebala biti završena do kraja godine.

Ukupna vrijednost projekta je oko 3 milijuna eura.

Tomašević je objavio kako će 31. ožujka i 1. travnja biti proglašeni sajamski dani cijelom gradu Zagrebu. 

"Ta dva dan bit će omogućena prigodna prodaja cvijeća na kioscima, štandovima i ostalim mjestima izvan prodavaonica kao sastavni dio događanja. Želim to najaviti što prije unaprijed da se svi prodavači mogu prilagoditi. Formalizirat ćemo to uskoro potpisivanjem odluke".

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Tko je Sandra Benčić? Kandidatkinja za premijerku kojoj protivnici predbacuju neuspjeh u poduzetništvu: Uzor joj je Račan, u Hrvatsku dovela desetke milijuna eura...

Gradonačelnik je najavio reviziju parkirnih mjesta u Zagrebu.

"Imamo situaciju da je gotovo 2000 parkirnih mjesta u centru grada rezervirano i građani ne mogu do njih. Većina tih parkirnih mjesta se ne plaća, a o tome ne postoji niti evidencija. Zbog toga idemo u reviziju takvih odluka", rekao je Tomašević.

Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec komentirala je slučaj u školi Brezovica u kojoj je učenik došao s popisom imena, a kod njega su pronađene i slike oružja.

"Obaviještene su sve nadležne institucije, prosvjetna inspekcija, nadležno ministarstvo i agencija za odgoj i obrazovanje. Jasno je da se roditelji uznemire kad se dogodi bilo kakav oblik nasilja. S UNICEF-om smo sklopili sporazum o smanjenju vršnjačkog nasilja. Povisili smo i budžet udruge Luka Ritz koja se također bavi prevencijom i suzbijanjem međuvršnjačkog nasilja".

Pronevjera novca muzeja

Gradonačelnik je komentirao krađu  novca iz Muzeja umjetnosti i obrta iz kojeg je djelatnica pronevjerila više od 1,5 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Demontaža Sabine Tandare Knezović Burno na sučeljavanju o zdravstvu: Kandidati se sukobili oko brojnih vrućih tema

"Ta osoba je zaposlena prije nego što sam preuzeo upravljanje gradom. U tom smislu zna se tko je odgovoran za zapošljavanje i poslovanje ustanove. Taj ravnatelj je otišao u mirovinu. Novi ravnatelj čim je dobio pristup transakcijskim računima slučaj je prijavljen. Što se tiče forenzike to zna policija. Što se tiče količine novca koji je pronevjeren, iznos je zaista nevjerojatan", kazao je Tomašević.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Pun raspored predsjednik HDZ-a Plenković o parlamentarnim izborima: "Ne percipiram Zorana Milanovića. To što radi SDP je tragedija"

Tomašević je komentirao i botove HDZ-a.

"To mi je smješno. Imate lajkove ministra Šime Erlića na tim nevjerojatno inspirativnim govorima okruženog gomilom Vjetnamaca koji su očito botovi. Ne znam podmeću li im ili ne, ali to je zaista kuriozitet. U konzulatu u Vijetnamu će biti gužva za glasanje", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene