Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nisu jasne okolnosti uvođenja''

Tomašević komentirao uvođenje COVID potvrda u institucije i online nastavu: ''Zatvaranje dok je sve otvoreno nema smisla''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da još uvijek nisu jasne okolnosti uvođenja COVID potvrda, koje bi u javnim institucijama trebale biti obvezne od 15. studenog, dodavši da je među ostalim, nejasno i tko bi ih trebao platiti.

“Postoje tri pitanja koja i dalje nisu razjašnjenja”, rekao je Tomašević u izjavi medijima na prezentaciji ovogodišnjeg programa Adventa.

Odgovarajući na pitanje hoće li grad imati novca za testiranje na koronavirus svojih zaposlenika, rekao je da su među otvorenim pitanjima dostupnost antigenskih testova za takvo masovno testiranje koje je potrebno raditi dva do tri puta tjedno. Drugo je pitanje logistike, a treće je pitanje novca, pokrivaju li to zaposlenici ili javne institucije, dodao je Tomašević.

Zasad ne razmišlja o zatvaranju škola

O tome se, kazao je, i dalje razgovara s Ministarstvom zdravstva i Nacionalnim stožerom civilne zaštite. Tomašević smatra kako je krajnje vrijeme da se to razriješi u narednim danima ukoliko se te potvrde misle uvesti 15. studenog.

Istaknuo je da se za sada ne razmišlja o zatvaranju škola.

“Zatvaranje škola dok je sve ostalo otvoreno nema smisla, to je nešto što bismo zadnje htjeli raditi”, poručio je Tomašević.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević ''Sve je više mladih na cijepljenju'' Gradonačelnik Tomašević otkrio što će biti s besplatnim udžbenicima u Zagrebu: ''Krivo je bio prikazan iznos u proračunu''

Najavio je da će sljedećeg utorka prezentirati proračun grada za sljedeću godinu, dodavši da će se u sklopu toga, prezentirati i plan investicija. Nakon što je ranije najavio da će grad ponuditi kompenzacijske mjere zbog smanjenja mjere roditelj-odgojitelj, Tomašević je ustvrdio da se planiraju ulaganja u izgradnju novih dječjih vrtića.

“Želimo povećati kapacitete dječjih vrtića u Zagrebu, a za to želimo iskoristiti sredstva iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, budući da ona i služe kako bi se konačno počeo poštivati pedagoški standard u Zagrebu”, istaknuo je. Kaže da će se tako ulagati i u dodatna zapošljavanja trećeg odgojitelja.

Pročitajte i ovo Novac Grad grca u dugovima Sve je na stolu: Već se nagađa koliko bi neki računi za komunalije Zagrepčanima mogli rasti

Komentirajući višak zaposlenih u Zagrebačkom holdingu, Tomašević je rekao da se između sindikata i Uprave Holdinga vodi dijalog o novoj sistematizaciji radnih mjesta i procedure oko viška zaposlenih.

“Jasno je već rečeno kako je postojeći broj zaposlenih, posebice u administraciji, višak. Ono što je višak radnika treba mijenjati, ali poštivajući kolektivni ugovor i otpremnine”, poručio je gradonačelnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene