Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualne teme

Tomašević otkrio kada će se normalizirati odvoz otpada: "Radnici Čistoće ulažu nadljudski napor"

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je otvorio 10. izdanje startup konferencije Zagreb Connect. Na Velesajmu je odgovarao i na novinarska pitanja, najviše ih je bilo o otpadu i stanju na Jakuševcu.

Obraćanje medijima započela je zamjenica Danijela Dolenec, koja se pohvalila vijestima s Visokog upravnog suda

"Upravo smo primili vijest da je Visoki upravni sud ponovno potvrdio zakonitost odluke o roditeljima odgojiteljima", rekla je Dolenec te, što se tiče žalbi na odluku Grada, dodala: "Ovdje više nema otvorenih stavki i možemo zaključiti da je Grad postupao ispravno i više nema prijepora oko te odluke."

"Ta je epizoda iza nas i završena i sva sredstva koja smo na taj način otvorili ulažemo u nove vrtiće, sve pratimo s novim zapošljavanjima i u velikom mahu ulažemo sva ova sredstva koja su se oslobodila za dobrobit djece u Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Vulkan na Islandu Erupcija vulkana Svjedočanstvo Hrvatice s Islanda: "Lava je sukljala 150 metara u zrak. Nadamo se da se neće promijeniti tok"

Tomašević je zahvalio radnicima Čistoće koji "ulažu nadljudski napor da grad izgleda čisto i da se u ovim uvjetima redovito odvozi otpad te se očekuje normalizacija u idućih 10 dana. Sigurnost radnika na prvom je mjestu, kao i sigurnost naših građana".

Rekao je i kako još nisu poznati razlozi ni prvog ni drugog odrona smeća na Jakuševcu. "Uskoro počinje i sanacija onog dijela koji je bio u drugom odron  i to će trajati nekoliko mjeseci. Po dozvolama, na Jakuševec se može odlagati do 2029. godine", rekao je na pitanje koliko onda mjesta ima za odlaganje otpada koji se sada odlaže na jednu površinu.  

Tomašević je rekao kako očekuje da će uskoro stupiti u kontakt s novim ministrom gospodarstva, koji je već treći u njegovu mandatu, ali očekuje i sastanak s Vladom te ponovio da je novu lokaciju na Resniku izglasao HDZ 2017. godine

Pročitajte i ovo Potres u Kini Potres u Kini FOTO/VIDEO Pokrenuta klizišta, sela zatrpana, ljudi se smrzavaju pod ruševinama: Najsmrtonosniji potres u desetljeću pogodio Kinu

Odron je zatrpao kompostanu, a po kvartovima se gomila biootpad koji se ne odvozi, na što je Tomašević rekao kako je "u tijeku hitna javna nabava s privatnim poduzećima kako bi se dogovorilo smještanje biootpada".  

"Najveći je problem što kamioni mogu odlagati jedan po jedan, i onda moraju čekati i stvaraju se kolone i lančana reakcija koja se produžuje iz smjene u smjenu". 

Tomašević je rekao kako će u sljedećim danima na gradske ulice doći "novi" kupljeni tramvaji.  

Na kraju je svim građanima Zagreba poželio sretan Božić i uputio čestitku za novu 2024. godinu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene