Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spomenuo i žičaru

Tomašević najavio novost u zbrinjavaju otpada u gradu: ''Jako je puno komentara i primjedbi građana''

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u petak je na konferenciji za medije najavio da će prihvatiti prijedlog građana da se za miješani otpad počnu dijeliti i vrećice manje volumena.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je u petak konferenciju za medije na kojoj je, među ostalim, odgovorio i na pitanja o aktualnostima u gradu Zagrebu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon 13 godina Gradu Zagrebu promijenjen kreditni rejting Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Na pitanje o problemima sa zbrinjavanjem otpada u gradu, Tomašević je kazao da je zaprimljen velik broj primjedbi i prijedloga građana.

''Jako je puno komentara i primjedbi za volumen vrećica za miješani komunalni otpad. Dobar dio građana smatra da bi trebala biti vrećica i manja od 20 litara jer neki puno odvajaju pa bi im vreća od 20 litara danima stajala u kući. To je dobar prijedlog i idemo u tom smjeru da se omogući i manje vrećice'', otkrio je, no nije kazao da bi se to moglo i uvesti.

Bez datuma za žičaru

Osvrrnuo se i na Sljemensku žičaru za koju je kazao da se još ne zna kada će se otvoriti. ''Ima još nekoliko koraka koji se moraju dogoditi. Kad to sve bude ok, najavit ćemo kad se otvara žičara, a uskoro ćemo predstaviti i cjenik'', rekao je Tomašević.

Gradonačelnik je komentirao i produljenje roka za povlačenje sredstava iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba nakon potresa. 

''To je dobra vijest za cijelo hrvatsko društvo, za Grad Zagreb i susjedne županije. Mi smo, kad smo došli na vlast, maksimalno ubrzali sve procese za povlačenje novca iz Fonda solidarnosti. Rok za Zagreb i Baniju je isti i sve će ići u isto vrijeme'', rekao je.

Dodaje da bi moglo nedostajati izvođača radova. ''Ne samo da je problem u nedostatku građevinskih tvrtki, nego je povećana potražnja i podignute su cijene, a podignute su cijene i na globalnom tržištu materijala i to sad ide u smjeru koji nije dobar. Zato mislim da bi trebalo može li domaći sektor do kraja roka apsorbirati to'', smatra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene