Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele dati Resnik

Tomaševića u reciklažnom dvorištu dočekali s transparentima: "Dosta je smetlištarske hobotnice", "Tomaševiću, čija si ti 'mula'?"

Aktualno Galerija Tomaševića dočekali građani s transparentima - 1 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tomaševića dočekali građani s transparentima - 10 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 10 Foto: DNEVNIK.hr Tomaševića dočekali građani s transparentima - 9 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 9 Foto: DNEVNIK.hr Tomaševića dočekali građani s transparentima - 8 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 8 Foto: DNEVNIK.hr +6 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 7 Galerija 1/11 >>
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i voditelj podružnice Čistoća Davor Vić u Reciklažnom dvorištu Žitnjak predstavljaju edukativno-informativni projekt za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi "Odvajamo otpad, usvajamo navike!". Ispred reciklažnog dvorišta dočekali su ih građani s transparentima.

Zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića u Reciklažnom dvorištu na Žitnjaku dočekali su građani s transparentima kako bi izrazili nezadovoljstvo i projektom sortirnice.

Građani smatraju da je projekt skup i nema ga u projektima te je sam po sebi neutemeljen i besmislen. Branka Grizić Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik navodi da EU od nas traži uspostavu lokalnog sustava s lokalnim sortirnicama.

"Pitamo se kome će služiti i koje smeće će se sortirati. Došli smo reći NE preseljenju Jakuševca u Resnik i stvaranju daleko goreg Jakuševca", rekla je.

Došli s transparentima

Građani su na transparentima napisali: "Tomaševiću, čija si ti 'mula'?", "Dosta je smetlištarske hobotnice", "Tomašević = Bandić", "120.000 tona Dioki obmane"...

"Nastavljate sve što je počeo Bandić, nismo vas zato podržali", poručili su građani Tomaševiću i nisu htjeli saslušati što im je htio reći.

Tomaševića dočekali građani s transparentima - 2 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

"U Resniku na lokaciji Dioki gradonačelnik nastavlja nezakonitu, stihijsku i štetnu izgradnju Bandićeve sortirnice odvojeno prikupljenog otpada kapaciteta 120.000 tona godišnje koja ne postoji niti u jednom planskom dokumentu Grada Zagreba", poručili su mu građani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi problem na Jakuševcu "Na kompostanu se počeo dovoziti i biootpad iz kućanstva. To dovodi do 'ekološke bombe', širenja smrada i zaraze"

"Taj neplanski, neopravdan i skupi projekt Milana Bandića koštat će građane novih 400 milijuna kuna. Sve to pored činjenice da prema službenim podacima Grad Zagreb odvojeno skuplja tek oko 35.000 tona suhih reciklata. Koliko i čijih 120.000 tona 'odvojeno'0 prikupljenog orpada će se sortirati u ovakvoj centraliziranoj, neplanskoj megasortirnici?", dodaju.

Tomaševića dočekali građani s transparentima - 2 Tomaševića dočekali građani s transparentima - 10 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Izvjesno je da je ovakva neplanska investicija Grada bez sustava zapravo usmjerena na nezakonito izvlačenje sredstava iz EU fondova, bez stvarne namjere da se u Gradu Zagrebu stvarno uspostavi održivi sustav gospodarenja otpadom", poručuju građani.

"Stvaranje novog Jakuševca nije rješenje"

"Od prezentacije plana najavljenih predizbornih obećanja o uspostavi ambicioznog plana gospodarenja u Gradu Zagrebu nije se dogodilo ništa osim daljnjeg nastavljanja svih dokazano štetnih projekata i nastavljanja kaotičnog stanja sa smećem. Zagrebu nedostaje promjena i novi održivi sustav", upozorili su građani okupljeni u petak u Resniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRE PORUKE SDP o problemu Jakuševca: "Umjesto da se ministar Ćorić bavi rješavanjem pitanja otpada, on dostavlja naftu u Budimpeštu"

Dodali su da stvaranje još jednog, daleko goreg Jakuševca u Resniku koji provodi gradonačelnik uz podršku lijeve koalicije neće riješiti kaos sa smećem i nije interes građana Zagreba. Tomaševića su pozvali na hitno očitovanje o toj temi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene