Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef HDZ-a u ponedjeljak je komentirao jučerašnju izjavu ministra Hajdaša Dončića da će se nova zračna luka zvati Franjo Tuđman.


Ministar Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je u nedjelju za Dnevnik Nove TV da će se nova zračna luka zvati Franjo Tuđman.

Vezani članci Davor Miličević i Damir Juzabašić Poraženi gradonačelnik Županje predao vlast tek nakon naše intervencije: "Evo, sad je moj zamjenik predao Juzbašiću zapisnik. Nema animoziteta između nas, sve je super" Tomo Medved Održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, umjesto Plenkovića pred novinare izašao Medved

'Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan, on je moj Zagorec', poručio je ministar.

Odluku je u ponedjeljak komentirao šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Drago mi je da su došli na naše. To je pozicioniranje doktora Tuđmana kao prve figure hrvatske politike 20. stoljeća. Doktor Tuđman nije baština samo HDZ-a, on je baština Hrvatske države i naroda', rekao je i nastavio.

'Oni su ga do sad proglašavali čak i zločincem, oni su imali odmak od njega i od branitelja, ovo je sve naravno u predizborne svrhe', smatra Karamarko koji je poručio da mu je drago da ministar Hajdaš Dončić kaže 'on je moj Zagorac'.

'Ovo je 50% posla učinjeno. Doktor Tuđman kao centralna figura, čovjek koji je donio slobodu i demokraciju Hrvatskoj, no morat će se odreći još jednog Zagorca da budu kompletni i uvjerljivi', zaključio je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook