Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi blogovi

Todorić pozdravio osnivanje povjerenstva za Agrokor i teško optužio ministricu Dalić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić na svom blogu opet proziva ministricu Martinu Dalić i pozdravlja osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Ivica Todorić u novoj se objavi na svom blogu opet obrušio na potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinu Dalić. Poručio je da je Dalić "zakonodavac i tužitelj i sudac". U nastavku pročitajte cijelu objavu:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SPOMENUO I MARIĆA Bloger Ivica odgovorio i Ramljaku: "Vi ste u izravnom sukobu sa zakonom i vlastitim pamćenjem" Slika nije dostupna TODORIĆEVI NAPADI NA BLOGU Revizija je za 2016. utvrdila milijarde kuna duga i još sedam stvari koje trebate znati o zbivanjima oko Agrokora

"Martina Dalić preuzela sve poluge javne vlasti - postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac. Zaboravlja pritom na presumpciju nevinosti kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja svakog demokratskog društva. Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist.

Nakon forsiranja neustavnog zakona njegovog je pisca postavila za izvanrednog povjerenika. No, u jednom je u pravu- ja prihvaćam odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali, uvjeravam vas, u tim potezima nema nikakvih elemenata kaznenih djela.

Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke. Naravno, s visokim kamatnim stopama. Lakoća s kojom visoki državni dužnosnici daju izjave je demokratskom svijetu potpuno neprihvatljiva i samo pokazuje postojanja čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina", napisao je Todorić.

Todorić pozdravio osnivanje povjerenstva za Agrokor

Nakon što se obrušio na Martinu Dalić, Ivica Todorić pozdravio je osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Pozdravljam današnje osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Upravo je Sabor mjesto na kojem će se, uz sudjelovanje svih parlamentarnih stranaka, rasvijetliti sve okolnosti i uloge pojedinaca i politike u ovom slučaju. Također, rasvijetlit će se i uloga HNB-a, te ostalih aktera", kratko je poručio Todorić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene