Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić za iduću godinu pripremio je dosad najveći proračun, od čak 10,2 milijarde kuna. Dok Vladu proziva zbog udžbenika, prijedlogom proračuna najviše štedi - baš na učenicima, djeci i mladima.

Galerija


Škola na zagrebačkoj Savici žudi za obnovom. Ima probleme sa statikom, temeljima, a na krovu - azbest. Dok ravnatelj kratko poručuje da je s Gradom dogovorio rješenje problema 2021., roditelji kažu kako se s rješenjem godinama kasni.

Vezani članci Zagrebački gradonačelnik na sjednici Gradske skupštine (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) ''Bandić će potrošiti stotinu tisuća kuna na izvanrednu sjednicu skupštine. Nema razloga zašto to ne bi moglo čekati.'' Milan Bandić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Bandić o iseljavanju korisnika s Hipodroma: ''Između Zagreb Cityja i privatnih konja biram - Zagreb City''

Zagreb će za djecu 2019. godine ulagati još manje. Ured za obrazovanje bit će kraći za 48 milijuna kuna. To je najveći rez u proračunu. Bandić 11 milijuna kuna manje predlaže i za demografiju. Smanjuje i fond za novorođenu djecu.

"Gradonačelnik ulaže manje u obrazovanje u gradu Zagrebu, a gradske škole zahtijevaju obnovu", kazao je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Gradonačelnik se proračunom na svoj rođendan ne zamara. Ispred restorana uoči proslave - prometni redari! Jesu li ih platili Zagrepčani ili slavljenik? Na službeni upit - reporteri Dnevnika Nove TV nisu dobili. A radni dio dana proveo je predstavljajući brončani spomenik prvom hrvatskom predsjedniku. Njega su Zagrepčani platili 4,5 milijuna kuna.

"Znate koja vaša sreća, ali nesreća što ja imam samo jednog šefa, a to je dragi Bog. I kad vam kažem da danas neću govoriti o ničem drugom nego Tuđmanu, vi to ne poštujete. Ako vi ne poštujete Tuđmana, ja poštujem", poručio je novinarima Bandić.

Nasuprot spomenika Tuđmanu iduće godine krenut će i izgradnja Spomenika domovini, vrijednog 21 milijun kuna. Novim proračunom, za 2 milijuna kuna profitirat će i Ured za branitelje. Najveći rast imat će Ured za gospodarstvo, a najveći budžet, čak 1,5 milijardi kuna - Ured za prostorno uređenje i promet.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr