Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog afere Paketići

Kome ide Šipak godine? U konkurenciji za antikomunikatora i ministrica Murganić

Ministrica Murganić u konkurenciji za antikomunikatora godine (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica Murganić u konkurenciji za antikomunikatora godine (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska udruga za odnose s javnošću i ove godine dodijeljuje "nagradu" za antikomunikatora godine.

I ove godine stručni žiri Grand PRixa bira antikomunikatora godine u nadi da će to biti poticaj za „pobjednika“, ali i sve ostale u užem izboru, da razmisle o tome kako mogu biti jasniji, precizniji, otvoreniji, tolerantniji i općenito bolji u prenošenju poruka svojim javnostima u budućnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOJI JE VAŠ FAVORIT? Antikomunikator godine: Doznajte kojih se 10 ljudi iz javnog života "bori" za ovu neslavnu titulu Slika nije dostupna "Manipulativna retorika" Rektor Boras dobitnik nagrade "Šipak godine" za antikomunikatora godine

Kako doznajemo, među ovogodišnjim je kandidatima za antikomunikatora godine - Šipak godine bit će ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić i to zbog afere Paketići koju je otkrila Nova TV.

"Je li ikomu jasno što se zapravo dogodilo s paketićima koji su početkom prosinca umjesto u rukama potrebite djece završili u privatnom katoličkom vrtiću? Iz nesuvisle komunikacije ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić dalo bi se zaključiti da nije jasno ni njoj samoj. Novinari koje je zanimalo zbog čega su paketi s oznakom Europskog socijalnog fonda doneseni u privatni vrtić ostali su bez odgovora, jer su i ministrica Murganić i državna tajnica Mađerić munjevito nestale te prepustile ravnateljici vrtića da se bavi medijima.

Murganić je kasnije objašnjavala kako se radilo o promotivnim materijalima fondova Europske unije, a ne poklonima nabavljenim iz humanitarnih sredstava. Ipak, ostalo je neobjašnjeno zbog čega je u pozivu medijima bilo izričito naglašeno da će Ministarstvo polaznike dječjeg vrtića darivati paketima koje sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda. S obzirom na to da je slučaj pod istragom Europske komisije, vjerujemo da ćemo uskoro dobiti objašnjenje, a dotad podsjećamo da kvalitetna javna komunikacija obuhvaća i precizno sastavljanje poziva za medije, strukturirano i jasno komuniciranje te suočavanje s novinarskim pitanjima", poručuju iz HUOJ-a.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene