Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled

HDZ-ovci su izmaknuli stolicu Milanu Bandiću, ali i sami započeli žestoki rat

GUP-ovi i padovi. HDZ-ovci i izbori. Teške riječi i žestoki okršaji. Tužitelj i oni koje progoni. Država i APN-ovi stanovi. Ovo je obilježilo protekli tjedan.

Nakon niza peripetija i natezanja - rasplela se višednevna drama. HDZ-ovci su izmaknuli stolicu Milanu Bandiću, uz pomoć oporbe pokopali urbanistički plan. Porazili gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

Ali su odnosi u vladajućoj koaliciji i na državnoj razini stavljeni na kušnju. Doduše, tko god se kladio da puca brak HDZ-a i Bandića - izgubio je. Jedni bez drugih ne mogu!

A počeo je i rat u HDZ - u. Na repertoaru je bilo svega: Od stavova oko Istanbulske konvencije do ljubavi s HNS-om. Tko je prvi htio koalirati, tko laže, a tko govori istinu? Kao da nisu u istoj stranci.

S kojom je Ivo Sanader u aferi Fimi Media još na sudu. Bivši premijer opet je negirao da je imao prste u izvlačenju milijuna iz državnih tvrtki kojim su financirani crni, HDZ-ovi fondovi. Obogatio se na nekretninama, vjeronauku i slikama obnaženih ljepotica. I u protunapadu opleo po Ivanu Jarnjaku. Kaže: trgovao je s tužiteljstvom, iako ga je osobno spasio od haške optužnice.

Zvuči kao vic, ali po potporu u Sabor u tjednu za nama došao je glavni državni odvjetnik. Oni koje njegovi tužitelji kazneno gone ili su iz Vlade istjerani s ozbiljnim teretom - ocjenjuju rad Dražena Jelenića. Pa umjesto da se oni boje njegovih istraga, on strepi od njihovih kritika. Ironično, zar ne…

Ozbiljne optužbe iz kampanje i nerazjašnjena smjena Dragana Lozančića, SDP-u dovoljno da Kolindi Grabar-Kitarović pošalju DORH na vrata. Žele da objasni zašto je otišao i kakav su to dogovor tajne službe prekršile.

Još se nije iselila s Pantovčaka - kamo bivši šef SOA-e ipak stiže kao dio savjetničkog tima novog predsjednika. Država koju ostavlja Milanoviću u popriličnom je neredu. Od glavnog grada do Lovreća. U Općini u koju poštar stiže dvaput na tjedan i čija je, sada bivša načelnica, najtraženija u Hrvatskoj. Promijenila je prebivalište kako bi kupila subvencionirani stan u Zagrebu, koji joj plaća država. Iako nije smjela! Sada sve stiže na naplatu!

Osuđen za milijunsku pronevjeru u tvrtki koju je vodio, Zdravko Pevec već je iza rešetaka. Odakle traži pomilovanje.

Dramatično i u zrakoplovstvu. Zbog krivo spojenih cijevi za ulje - prizemljeni vojni helikopteri. Rusi koji su ih i servisirali priznali su tehničku pogrešku. Platit će radove... Pune ruke posla sada imaju mehaničari, koji su otklonili dio kvarova.

Kamere su svjedočile još jednoj sramotnoj predstavi u Saboru: Svađi Željka Lenarta i Željka Glasnovića.

Orkanske Ciara i Sabina

Kakva kataklizma! Orkanske Ciara ili Sabine obrušile su se na Europu. Lomile, prevrtale i potapale. Odnosile žrtve. Kao i koronavirus. Čini se daleko od nas, ali i dalje plaši. Paralizirao je sve u Kini, pa i tvornicu u kojoj se izrađuju čelične konstrukcije za Pelješki most.

740 milijardi dolara - samo za vojsku. Ma kome se ne bi zavrtjelo u glavi od američkog proračuna. Donald Trump podmazao bi obranu. Rezao zdravstvu, socijali i obrazovanju.

A lekciju brzopletima, zbog širenja lažnih vijesti namjerno je održao talijanski novinar. Pa proširio lažnu vijest o smrti Ratka Mladića. Na lažnom Twitter profilu bosanske šefice diplomacije. I izazvao pravu pomutnju na društvenim mrežama.

Zagreb voli Dinamo, ali ima i nas s bilim srcem... Sto i devet godina prošlo je otkako su češki studenti u Split donijeli balun - i otkad je rođen Hajduk.

A u jednoj večeri - četiri zlatna kipića i prestižna filmska nagrada u rukama Južnokorejaca. Parazit je rasturio - osvojio Hollywood! Razgrabljeni su Oscari. Konačno ga je dobio i Brad Pitt. Svi su bili politički korektni. Filmski su majstori važne socijalne teme upakirali u omot spektakla. Zabavljale su nas holivudske pikanterije. A malo trača i glamura uvijek veseli.

Darivale su se i ruže, dijelili poljupci - slavio Dan zaljubljenih. Neka za kraj bude ljubav, jer pod čarolijom ljubavi sve je nekako ljepše.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene