Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF

Vrijeme je berbe grožđa, a u neobranom grožđu našao se i predsjednik države kao i premijer jer su obojica morala zaoštriti retoriku nakon što je izbila ogromna afera JANAF. Tjedan za nama bio je prepun događaja, više pogledajte u videu.

"Imaš, prati hapsi!“. Tim je riječima predsjednik Zoran Milanović komentirao novu aferu JANAF koja trese domaću politiku. A predsjednik i premijer, zbog istrage, u neviđenom su fajtu.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

U slučaju koji podsjeća na kriminalistički roman namještanje milijunskih poslova palo je u drugi plan. Javnost se zabavlja pikanterijama iz tajnog kluba Dragana Kovačevića u kojem je, navodno, stajao i brojač novca.

Među njegovim gostima bili su mnogi bez obzira na stranačke boje. Na dan primopredaje milijunskog mita i Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice. Pa i usred korone dok su drugi bili pod ključem klupska je scena živnula iza Kovačevićevih vrata. A ni inspekcija nije zalazila, jer uslužne djelatnosti nisu bile prijavljene. Pa za njih ni ne postoji.

Dok čeka rasplet i moguću blokadu imovine, nova korupcijska afera posjela je za stol i ljevicu i desnicu. U Saboru se traži novo istražno Povjerenstvo! Koje, ruku na srce, nikad dosad nije otkrilo ništa. Hrvatski političari na ovom su ispitu odavno pali već i u slučaju dnevnice.

Dugovi i propast firmi...

U isto vrijeme, uz tristotinjak radnica šibenske Revije danas nema nikog! Tekstilni div je propao, imovina otišla državi. A ono što su zaradile - u vjetar. Nakon gotovo 2 desetljeća dugog stečaja. Stečajni upravitelj za svoj je rad nagrađen. A neisplata plaća - nikako da i u praksi zaživi kao kazneno djelo.

Progledale su veledrogerije, pa opet prijete obustavom lijekova. Dugovi bolnica premašili su 4 milijarde kuna, a rješenje se ne nazire! A pravog lijeka nema već godinama - kao ni cjepiva protiv koronavirusa. I Europa je ozbiljno zabrinuta! U tjednu za nama niču nova žarišta, bolest hara.

Prisjećanje na nasilje nad ženama

A u vrijeme karantene - veći broj kaznenih djela obiteljskog nasilja. Za čak 40 posto! Često zlostavljane žene koje su prošle pakao unutar četiri zida - ne znaju komu se obratiti za pomoć.

"Imala sam modrice ispod jednog oka, drugog oka, na rukama, na nogama. Obratila sam se obitelji za pomoć i pobjegla u noći, jer da nisam pobjegla ne bi bila među živima...", prisjetila se žrtva nasilja Marija.

Hrvatska se u tjednu za nama prisjetila triju žena ubijenih u sudnici usred brakorazvodne parnice. Ništa ne opravdava nasilje. A dok se okreće glava na ovo - ta priča za nas kao društvo neće biti završena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene