Nisu dubrovački vlastelini zaludu donijeli zakon prema kojem se za južine ne smiju donositi za Republiku važne odluke.


Veljača je. Jedina curka s jedanaestero braće začeta jednom davno kad su se bogovi na olimpu posvađali i jedni na druge pobacali munje gromove i sve strijele nebeske. Pa se nakon prvog muškog drugo rodilo žensko i to jedino. Razmaženo pa malo nešto bi pa malo ne bi.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) "Da sustav funkcionira, ovo se ne bi dogodilo, a prosvjed u Splitu dio je demokratskog prava" Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) HDZ-ovo iznajmljivanje Sabornice je loša odluka, ali zašto zastupnici nisu reagirali na vrijeme?

Kao i svaka ljubimica prevrtljiva. Čas snijeg i led, čas toplina i južina koja zadnjih dana dere. Muti i misli i koncentraciju. Nisu dubrovački vlastelini zaludu donijeli zakon prema kojem se za južine ne smiju donositi za Republiku važne odluke.

I ne dao Bog prekršiti zapovijed upisanu na vratima kneževa dvora. Obliti privatorum publica kurate. Zaboravite privatno, služite javnom. Zato se Republika toliko i održala, sve do početka devetnaestoga stoljeća. Ta maksima međutim za nas nije bila zrno koje se primilo. I bezbroj je primjera za to.

Pa je najnovije da zamjenik posrnulog župana Žinića - Rosavec nije prijavio stan u Zagrebu kojeg iznajmljuje studentima, a pod povećalom je i gradonačelnik Petrinje Dumbović.

Njegov sin i snaha osnovali su tvrtku tijekom njegova mandata koja posluje s gradskim poduzećima, kako prije, tako i sada nakon katastrofalnog potresa..U jednoj od tih gradskih firmi Dumbović je i član skupštine…

Više pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr