Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč prijavi za poklič

Nakon što je u Kninu zaradio prijavu, Thompson pije kavu 'za dom spremni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravo je 'za dom spremni' poklič zbog kojeg je Thompson nedavno u Kninu zaradio optužni prijedlog.

Kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson na svojoj je Facebook stranici objavio fotografiju kave koju je pio u kafiću u Biogradu. I ne bi to bilo ništa neobično da na posluženim kavama nije pisalo 'Za dom spremni'.

Pročitajte i ovo Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr) odluka zaustavljena Visoki prekršajni sud odlučio da Thompson ne krši zakon pozdravom "Za dom spremni"? Slika nije dostupna važna presuda Visoki prekršajni sud odlučio: "Za dom spremni" kažnjiv i u pjesmi Bojna Čavoglave!

Upravo je to poklič zbog kojeg je Thompson 5. kolovoza prilikom koncerta u Kninu za vrijeme obilježavnja 21. godišnjice vojno redarstvene akcije 'Oluja' zaradio optužni prijedlog.

Podsjetimo, nakon što mu je policija te noći uručila službeni dokument obavjesti o počinjenom prekršaju, Thompson ga je dobio potpisati, ali ga je fotografirao i objavio na Facebooku.

U policijskoj obavijesti koju je primio i objavio na Facebooku stoji da je počinio prekršaj 'dana 5.8.2016.u 23,45 sati u Kninu, na stadionu NK 'Dinara' prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Isti je glasno pjevao 'za dom spremni' čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o ponašanjima protiv DRH-a'

Thompson je s Facebooka ubrzo uklonio fotografiju i post te se nakon nekoliko sati na istoj društvenoj mreži oglasio podužom porukom o ustašama i fašistima.

Što se tiče pokliča 'za dom spremni', danas su u Dnevniku Nove TV u Izbornim razgovorima s Mislavom Bagom, o toj temi govorili prestavnik Narodne koalicije za pravosuđe Orsat Miljenić i predstavnik HDZ-a za pravosuđe Dražen Bošnjaković. 'To je bio zločinački pozdrav koji je zabranjen, koji bi bio zabranjen u bilo kojoj drugoj zemlji. Ako mu nije jasno (op.a - tehnički ministar pravosuđa Šprlje), neka se ode tako derati u Austriju ili Njemačku pa će završiti u zatvoru. Dakle, jednostavno na to ide kazna', kazao je Miljenić.

'Ja mislim da u postojećem zakonodavstvu, pogotovo u zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira postoje odredbe da se takve stvari sankcioniraju i mislim da se na taj način zapravo postupa. I mislim da ne treba trošiti toliko energiju upravo na takve stvari jer imamo puno važnijih problema nego što je to', rekao je Bošnjaković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene