447471
447471
447471
447471
447471

Ivan Tepeš - Profesor filozofije koji je na mjestu predsjednika stranke zamijenio Ružu Tomašić

  • , 22.08.2016., 14:59
  • Autor:
  • komentara

Na izborima održanima u studenom, 2015. godine, HSP-AS u sklopu Domoljubne koalicije osvaja tri mandata. Ivan Tepeš postaje potpredsjednik Hrvatskog sabora.

 
 
 
 
Ivan Tepeš (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Tepeš (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ivan Tepeš rođen je 8. kolovoza 1980. godine u Zagrebu. Od 13. prosinca 2014. godine izabran je na Saboru HSP-a AS, jednoglasno od strane 916 stranačkih izaslanika, na mjesto predsjednika stranke. Do tada je bio potpredsjednik stranke, a na čelu je zamijenio dotadašnju predsjednicu Ružu Tomašić koja je izabrana u Europski parlament.

Predsjednik HSP-a AS završio je studij povijesti i etnologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Zbog nezadovoljstva oko Ante Đapića i njegovog načina vođenja Hrvatske stranke prava, 6. rujna 2009. godine, osniva se Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Na utemeljiteljskom zboru Hrvatske stranke prava - dr. Ante Starčević (HSP AS) u Bapskoj nedaleko Iloka kao prva predsjednica stranke izabrana je Ruža Tomašić. Stranka je registrirana 15. listopada 2009. godine.

Ivan Tepeš (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Na izborima 2011. godine stranka je osvojila jedan mandat u Hrvatskom saboru,a zastupnica je postala Ruža Tomašić. Nakon što je izabrana u Europski parlament dotadašnja predsjednica stranke napušta HSP AS smatrajući kako je pravaška ideologija mrtva te se nakon toga priklanja konzervativima. Na njezino mjesto u stranci dolazi Ivan Tepeš.

'Mi nismo ekstremno desni, iako nas netko pokušava, stalno nas naziva radikalima. U Hrvatskoj radikalne desnice u principu niti nema , a mi to pogotovo nismo. Mi smo desna pravaška stranka sa 150 godina tradicije, jedne hrvatske političke pravaške ideologije', rekao je nedavno u razgovoru za Dnevnik Nove TV, kod Mislava Bage, Ivan Tepeš.

Na izborima održanima u studenom, 2015. godine, za 8. saziv Hrvatskog sabora, Domoljubna koalicija, čiji je HSP AS tada partner osvaja 59 mandata, od čega je HSP AS osvojio tri. Ivan Tepeš izabran je za potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Ivan Tepeš je oženjen i otac je jednog sina.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se