Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko nije čuo glas poštenja'

Taksisti prekinuli prosvjede i blokadu zagrebačkih prometnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački taksisti prekinuli su večeras prosvjed, nakon što je upravni odbor udruge Radio taksi Zagreb donio odluku o prekidu prosvjeda, izjavio glasnogovornik udruge Mirsad Hukić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..." Slika nije dostupna Podnijeli zahtjeve Radio Taksi Zagreb zbog Ubera traži nadoknadu štete

'Taksiji su počeli voziti redovito, a oko 20 sati prekinuli su i blokadu Ćirilometodske ulice ispred Gradske skupštine', dodao je.

Izrazivši nezadovoljstvo taksista današnjom odlukom zagrebačke Gradske skupštine o liberalizaciji autotaksi prijevoza, istaknuo je kako su taksisti prekinuli prosvjede zbog građana.

>> Trakavica gotova: Zagreb dobiva taksi konkurenciju!

Upravni odbor udruge Radio taksi Zagreb večeras zasjeda i odlučit će o daljnjim koracima, rekao je Hukić, ispričavši se svim građanima koji su zbog prosvjeda taksista danas imali problema u gradskom prijevozu.

Taksisti su danas blokirali vozilima neke od ulica u užem središtu Zagreba, prometnice oko Gradske skupštine i sam ulaz u Skupštinu koja je donosila odluku o liberalizaciji usluga taksi prijevoza. Novom odlukom, među ostalim, predviđa se povećanje broja taksi vozila u Zagrebu uvođenjem jednog taksija na 600 stanovnika.

'Nitko nije čuo glas pravde i poštenja'

Komentirajući večeras nakon sjednice Gradske skupštine novu odluku o autotaksi prijevozu, Hukić je novinarima ispred Starogradske vijećnice rekao kako 'nitko nije čuo glas pravde i poštenja'. Taksisti nisu protiv liberalizacije tržišta, ali su protiv takve odluke kojom će se nekomu omogućiti da preko noći 'stavi novac u džep' i onda nestane s taksi tržišta, kazao je Hukić.

Istaknuo je također da taksisti-prosvjednici 'nisu došli vršiti nasilje, pritisak ili teror'. 'Ovi su ljudi došli vidjeti što se to događa i zašto je netko nakon toliko godina radikalno zaokrenuo politiku o taksiju o Zagrebu', dodao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene